Apartmanda oturanlar dikkat 'Evinde bunu yapana büyük ceza

Apartmanda oturanlar dikkat 'Evinde bunu yapana büyük ceza
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan apartmanlar için flaş karar çıktı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, evlerde gürültüye sebep olanları cezalandırmak için yeni düzenlemeler getirdi.

Bu yeni yönetmelikle birlikte, evde gürültü yapmanın ve komşuların şikayetleri üzerine uygulanacak para cezaları belirlendi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

konut-3.jpgBuna göre, Gelir Vergisi Kanunu'na yapılan yeni düzenlemelerle birlikte, evlerde gürültü yapılmasını önlemek amacıyla para cezaları artık daha yüksek olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın aldığı karara göre, evde gürültü yapılması veya komşular tarafından gürültü şikayeti alınması durumunda para cezaları uygulanacak.

64b7ebecc062e3e0ebe49a41.webpBakanlık tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan bildiriye göre, ev sahipleri ve kiracılar, ceza almamak ve komşularını rahatsız etmemek için evlerindeki gürültü seviyesini düşük tutmak zorunda kalacaklar.

2024 yılı itibariyle, komşuları rahatsız etmenin cezası 7.667 TL'ye yükseltildi. Bu, 2023 yılında belirlenen 4.831 TL'lik cezanın 2.836 TL artışı anlamına geliyor. Gürültü yapılması durumunda uygulanacak para cezasının 7.667 TL olduğu belirtildi ve şikayetlerin bakanlığın Alo 181 hattı üzerinden yapılacağı ifade edildi.

urfada-konutlarin-fiyatlari-ikiye-katlandi.png

Gürültü yapan komşularla iletişim kurarak sorunu çözmeye çalışmak önemli olsa da, eğer bu çaba sonuç vermezse diğer çözüm yollarına başvurulabilir. Apartman yönetimine başvurulabilir ve belediye zabıtasına şikayette bulunularak idari para cezası alınabilir. Ayrıca, sulh hukuk mahkemesine başvurarak komşunun gürültü yapmasını yasaklatmak da mümkündür.

emlakkonutsatis-770x470.jpgAncak, tüm bu yöntemlere rağmen sorun devam ederse, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 25. Maddesi uyarınca tüm kat malikleri bir araya gelerek gürültü yapan komşunun evini satın alabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.