Nostradamus 2024'ü tek tek anlattı 'Tüm dünya alarmda'

Nostradamus 2024'ü tek tek anlattı 'Tüm dünya alarmda'
Fransız kahin Nostradamus asırlar öncesinden günümüze ışık tutmaya devam ediyor. Çeşitli ön görülerle yıllar sonrası hakkında tahminler de bulunan kahinin dedikleri yorumlanmaya devam ediyor.

Fransız astrolog ve kahin Nostradamus, ölümünden sonra bile dünyayı büyülemeye devam ediyor. 1555'te Les Propheties adıyla yayınlanan esrarengiz yazıları yüzyıllar boyunca yorumlandı ve tartışıldı. Nostradamus'un eserlerinde 2024 yılı için 4 büyük kehanet yer alıyor.

Ünlü Fransız astrolog ve kahin Nostradamus, 1555'te Les Propheties adıyla yayınlanan esrarengiz yazıları yüzyıllar boyunca yorumlanmaya devam ediyor. 2024 yılı içinde bazı kehanetler ortaya atıldı.

nostradamus-740x420.jpegHiroşima'ya atılan atom bombasından Adolf Hitler'in yükselişine kadar pek çok tarihi olguyu 16. yüzyıldaki eserlerinde ön gördü.

Şifreli şiirler halinde yazdığı eserleri, tarihsel olaylarla uyum içinde sürekli olarak yeniden yorumlanmayı sürdürüyor.

2d24a958-f712-e711-80d3-a0369f7d149c.jpg

İKLİM KRİZİ

Nostradamus, bugün yaşadığımız şiddetli fırtınalar, kontrol edilemeyen yangınlar ve artan sıcaklıklar gibi şiddetli hava olaylarını önceden tahmin ettiği görülüyor. Kahin, kuraklaşan topraklardan ve büyük sellerden bahseden şiirler kaleme aldı.

ekran-goruntusu-2023-12-26-154044.pngAyrıca, tarımı yok eden ve hastalıklara ve açlığa yol açan tsunamilere işaret edebilecek "devasa dalgalar yoluyla çok büyük bir kıtlık" konusunda uyarılara da yer verdi. Eğer tahminleri doğruysa önümüzdeki yıllarda çok daha ciddi iklim felaketleri gerçekleşebilir.

JEOPOLİTİK ÇATIŞMA

Nostradamus'un kehanetleri aynı zamanda potansiyel jeopolitik çatışmalardan da bahsediyor.

Çin'in küresel bir güç olarak yükselişiyle birlikte, Çin ile ABD arasında yeni bir Soğuk Savaş olabileceği yönünde de spekülasyonlar var.

ekran-goruntusu-2023-12-26-154519.png

Nostradamus'un dörtlükleri "kara ve deniz savaşı" ile "Kızıl düşman"dan bahseden satırlara yer veriyor.

KRALİYET KARGAŞASI

Nostradamus'un kehanetleri potansiyel bir kraliyet kargaşasının olabileceğine değiniyor.

Nostradamus, baskılarla karşı karşıya kalan ve sonunda zorla sürülen "Adaların Kralı" olarak bilinen bir figürü ön görüyor.

ekran-goruntusu-2023-12-26-154555.png

Kehanete göre sürgün edilen bu figürün yerini "kralın izini taşımayan"lardan alıyor. Bu kehanetin Kral III. Charles'ın tahttan çekilmeye zorlanması ve Prens William yerine Prens Harry'nin tacı alması anlamına gelebileceği tahmini yapılıyor. Ancak son durum göz önüne alındığında bu pekte olası görünmüyor.

YENİ BİR PAPA

Nostradamus, 2024'te yeni bir Papa olasılığına değiniyor. Papa Francis'in 80'li yaşlarının ortasında olması ve sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olması sebebiyle Vatikan'da değişim kapıda olabilir.

ekran-goruntusu-2023-12-26-154530.png

Ancak Nostradamus, bu yeni liderin "görüşünü zayıflatacağı" ve pozisyonunu uzun süre koruyacağı konusunda uyarıyor. "Zayıflatmak" tabirinin ne anlama gelebileceği ise yorumlanmaya açık halde.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.