Nihal Candan 37 kiloya düştü! "Cennete gitmek istiyorum" deyip...

Nihal Candan 37 kiloya düştü! "Cennete gitmek istiyorum" deyip...
Nihal ve Bahar Candan kardeşler lüks yaşamlarını sosyal medyada sergilemeleriyle tanınıyordu. Candan kardeşlerden Nihal’in, cezaevinde başladığı yemek yememe eylemi hastalığa dönüştü.

Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 2020, 2021 ve 2022 yıllarında 79 mağdurun dolandırıldığı soruşturma kapsamında ‘suç örgütüne üye olma’ ve ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Seçil Erzan ile aynı koğuşta kalan Candan kardeşler de Dilan Polat gibi cezaevinde psikolojik sorunlar yaşıyor.

Nihal Candan, daha önce anoreksiya geçirdiğini ve tedavi gördüğünü belirtti. Ancak cezaevine girdikten sonra yemek yemeyi reddederek 37 kiloya kadar düştü.

'Anoreksiya nevroza' olan Nihal Candan'ın psikolojisinin de bozuk olduğu, cezaevinde tedavi gördüğü öğrenildi.

nihal-ve-bahar-candan-saglik-kontro-son-gelisme-0e24.jpg

'CENNETE GİTMEK İSTİYORUM'

İki kardeşin avukatı Kasım Ergün, "Nihal tutuklanmasına isyan edip yemek yememeye başladı ve bu durum kalıcı bir hal aldı. Psikolojisi bozuk, 'Cennete gitmek istiyorum' diyor. Hastaneye sevki için cezaevi idaresine başvurduk" dedi.

Anne Umut Candan ile baba Hakan Candan, kızlarının acilen tedavi edilmesi gerektiğini belirtirken, "Nihal'in sağlığıyla ilgili endişelerimiz var" şeklinde konuştu.

ANOREKSİYA NERVOZA NEDİR?

Anoreksiya nervoza, vücut ağırlığının anormal derecede düşmesine rağmen bireyin, yoğun kilo alma korkusu yaşaması ve çarpık kilo algısıyla karakterize bir beslenme bozukluğudur.

Anoreksiya nervoza mağduru bireyler, kilolarını ve vücut şekillerini kontrol etmek için yaşamlarında önemli ölçüde değişiklikler yapma eğilimi gösterir

766133image1.jpg

İki kardeşin koğuş arkadaşı olarak bankacı Seçil Erzan'ın seçilmesi dikkat çekti. Seçil Erzan, futbol dünyasının ünlü isimlerinin de aralarında bulunduğu birçok kişiyi 'yüksek kâr vaadiyle' milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.