İYİ Parti Genel Başkan Adayı Tolga Akalın: Erdoğan’ın bazı işbirlikçileri kongreyi çalmak istiyor

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Tolga Akalın: Erdoğan’ın bazı işbirlikçileri kongreyi çalmak istiyor
Cumartesi günü gerçekleşecek İYİ Parti kurultayına dair önemli açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın, "Erdoğan’ın bazı işbirlikçileri kongreyi çalmak istiyor.

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın, Now TV’de İlker Karagöz’ün Çalar Saat programında Cumartesi günü gerçekleşecek İYİ Parti kurultayına dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın, hafta sonu yapılacak İYİ Parti kurultayında kongreye üyelerinin ve vatandaşların girmemesi ile ilgili kararına tepki gösterdi. "Divan başkanının yetkisi var, komitenin böyle bir yetkisi yok kararı hükümsüzdür" diyen Akalın, “Erdoğan 2015’te TOMA’ları üzerimize salmıştı. Erdoğan’ın bazı işbirlikçileri birlikte kongreyi çalmak istiyorlar. O muazzam kongreyi milletten kaçırmaya çalışıyorlar. Erdoğan çek elini partimizden” şeklinde konuştu.

Akalın, "Biz CHP ile yaptığımız ittifakta, Türkiye'nin değişik kesimlerini kucaklayacak bir strateji izlemiştik. Ancak şu an Türkiye'de yaşananlar, imar vandalizmi ve cumhuriyet karşıtı bir tavır sergileme eğilimindedir. Artık Türkiye ve dünya siyasetinde yeni bir dönem başlıyor ve bu dönemde Türk milliyetçiliği, Türk demokratları ve yurtseverleri merkezde buluşturacak bir politik yapıya ihtiyaç var.

ekran-goruntusu-2024-04-25-103451.png

“YÜZDE 10’A GETİRMEK İÇİN TALİP DEĞİLİM”

Ben İYİ Parti'yi yüzde 10'lara taşımak için aday değilim. Amacımız, makul ve geniş bir tabanı olan bir parti olarak büyük bir güç oluşturmak. Cumhuriyet ve Atatürk ilke ve değerlerine sahip çıkan herkesi bir araya getirerek, Erdoğan'ın Türk kimliğine zarar veren politikalarına karşı durmak istiyoruz. Bu çerçevede, demokratik bir milliyetçilik anlayışıyla hareket ediyoruz" dedi.

“ERDOĞAN ÇEK ELİNİ PARTİMİZDEN”

Öte yandan Kurultaya üye ve vatandaşların alınmaması için parti yönetiminden gelen karara tepki gösteren Akalın, “"Parti yönetiminin, kurultaya katılımı kısıtlama kararına karşı çıkıyorum. Bu karar, divan başkanının yetkisi dışında alınmış bir karardır ve geçersizdir. Hatırlarsınız, Erdoğan geçmişte TOMA'ları göstericilere saldırmak için kullanmıştı.

Şimdi benzer şekilde, bazı işbirlikçilerin kurultayı manipüle etmeye çalıştığını görüyoruz. Bu kararı kabul edilemez buluyorum. Tüm dava arkadaşlarımıza, 500 bin üyemize ve Türk milletine sesleniyorum: Bu önemli kongreyi milletten uzaklaştırmak istiyorlar. Ancak biz Türkiye'nin yeni bir dönemine doğru ilerliyoruz. Bu mücadelede bize destek olun. Erdoğan, partimizin içinden çekilmelidir” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.