New York Belediye Başkanı Eric Adams'a Türkevi soruşturması

New York Belediye Başkanı Eric Adams'a Türkevi soruşturması
New York Belediye Başkanı Başkanı Eric Adams’ın Türkiye ile olan bağlantılarına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.

New York Belediye Başkanı Başkanı Eric Adams’ın ABD gündemini meşgul etmeye devam ediyor. New York Times, Adams’ın Türkiye’deki isimlerden para aldığına ve buna karşılık olarak bazı ayrıcalıklar tanıdığına dair iddialara ilişkin “Eric Adams’ın Türkiye bağı: Seyahatler, bağışlar ve Erdoğan ile görüşme” başlığı ile kapsamlı bir habere imza attı.

Adams’ın Türkiye’yi 6 kez ziyaret ettiği belirtilen haberde “Türk toplumu ile uzun soluklu bir bağı var. FBI bu bağlantıyı soruşturuyor” ifadeleri kullanıldı.

eric-adams.jpg

New York Times'da yer alan haberde konuya ilişkin “Belediye Başkanı Eric Adams’ın bağış toplama faaliyetlerine yönelik yürütülen büyük bir federal yolsuzluk soruşturması, kampanyasının Türk hükümeti üyeleriyle yasadışı bağışlar almak için komplo kurup kurmadığını inceliyor. Görevinin ikinci yılında olan Demokrat Başkan Adams’ın Türkiye ile uzun yıllara dayanan bağları bulunuyor. Belediye Başkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Brooklyn ilçe başkanıyken tanıştığını ve ülkeyi en az altı kez ziyaret ettiğini söyledi. Şimdi federal savcılar ve F.B.I. Adams’ın Türkiye ile bağlantılarını, Türk hükümetinin Manhattan’daki yeni konsolosluk binasını onaylamaları için şehir yetkililerine baskı yapıp yapmadığını ve kendisi için bir bağış toplama etkinliği düzenleyen Türk göçmenlere ait bir Brooklyn inşaat şirketinin rolünü araştırıyor” ifadesi yer aldı.

65asdasd.jpg

Belediye başkanının Türkevi’nin açılışı için dönemin İtfaiye Amiri Daniel A. Nigro görüşme gerçekleştirdiği belirtilirken “Salı günü Bay Adams, konsolosluk binasının açılışıyla ilgili olarak dönemin İtfaiye Müdürü Daniel A. Nigro’ya ulaştığını doğruladı, ancak bunun işinin rutin bir parçası olduğunu söyledi” denildi. Adams, “Bu bizim her gün yaptığımız bir şey. Bir kuruma ulaşırsınız ve onlardan bir konuyu incelemelerini istersiniz. Bir kurumu bir şey yapmaya zorlamak için ona ulaşmazsınız” dedi.

Adams’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimlerle bağlantısı olduğu kaydedilirken, Adams’ın Türkiye Başkonsolosluğu ile de yakın ilişki içinde olduğu belirtildi. New York Times, başkonsolosluğun, son dört yılda Adams’ın yaklaşık 20 fotoğraf ve videosunu paylaştığına da dikkat çekti.

2021’de Adams’ın büyükelçi Hasan Murat Mercan ve Dr. Mehmet Öz’le bir kahvaltıda buluştuğu ve bu fotoğrafların da büyükelçilik tarafından yayınlandığına dikkat çekildi.

Adams ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesine ilişkin “Beni selamladı, merhaba dedi. Karşılıklı olarak hoşbeş ettik” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.