Milyonlarca istanbullu meraktaydı 'Beğeneni de var beğenmeyeni de' Yenileme çalışmalarında 1’inci etap tamamlandı

Milyonlarca istanbullu meraktaydı 'Beğeneni de var beğenmeyeni de' Yenileme çalışmalarında 1’inci etap tamamlandı
Uzun zamandır yenileme çalışmaları süren Beşiktaş Meydanı’nda çalışmaların ilk etabı tamamlandı. Kimi vatandaş meydanın bu halini beğenirken kimiyse eleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından meydan düzenlemesi çalışmaları kapsamında başlatılan Beşiktaş Meydanı Düzenleme Projesi üzerinde 1. etap tamamlanarak yayaların kullanımına açıldı. Ayrıca yeni meydana semtin simgesi haline gelen kartalın bir de heykeli yerleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, heykeli ve meydanın son halini sosyal medya hesabından da paylaştı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun paylaşımı olumlu ve olumsuz yorumlar aldı. Vatandaşlar meydanın son halini değerlendirdi ve kiminin beklentisi karşılanırken kimi alandaki yeşil alanların yetersiz olduğunu vurguladı. Bazı vatandaşlar ise heykeli beğenmediğini ifade etti. Beşiktaş taraftarlarının bile ikiye bölünmesine neden olan heykel, meydana gelenleri karşılayacak.

aw075611-10.jpg

YAYALARIN KULLANIMINA AÇILDI

İBB Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Şube Müdür Yardımcısı’nın belediye yayınına yaptığı açıklamada yer alan ifadelere göre toplam 17 bin metrekare olan meydanın düzenleme çalışmalarının ilk etabında 10 bin metrekarelik bir alanın düzenlemesi tamamlandı. Böylece kullanıma açılan meydandaki yoğun yaya sirkülasyonunu rahatlatmak amaçlandı.

KARTAL HEYKELİ YERLEŞTİRİLDİ

Meydanda, tamamlanan geniş alana Beşiktaş Jimnastik Kulübünün ve aynı zamanda semtin sembolü haline gelmiş kartal heykeli yerleştirildi. Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin açılışını yaptığı heykeli beğenen vatandaşlar olduğu gibi daha farklı bir heykelin hayalini kuranlar da İBB Başkanı İmamoğlu’nun paylaşımının altına yorumlarını yaptı.

aw075611-08.jpg

Beşiktaşlı taraftarları bile ikiye bölen heykelin tasarımcısı ise Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü Başkanı Bülent Çınar oldu.

PAYLAŞIM ELEŞTİRİLERİ DE GETİRDİ

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beşiktaş Meydanı’nda yapılan çalışmaları ve heykeli paylaştığı videolu gönderiye çok sayıda yorum yağdı. İBB tarafından yapılan videodaki vatandaşlar beğenilerini sunarken, paylaşılan gönderinin altındaki hem olumlu hem de olumsuz yorumlar dikkat çekti.

Bir sosyal medya kullanıcısının yorumunda “Hayal kırıklığı yaşadım, meydanın yeşili çok az olmuş, her yer beton, ruhu yok. Kartal heykelini de beğenmedim, estetik gelmedi bana ama heykelden çok yeşilin az olması şaşırttı beni” ifadelerini kullanması göze çarparken, bir diğeri heykel için “Arkadaşlar tasarım mantığı farklı beğenmedim deyip durmayın dümdüz kartal heykeli mi yapsınlar” yorumunu paylaştı. Heykelle ilgili yapılan bir eleştiride ise “Bir an önce değiştirilip Beşiktaş ruhuna, İstanbul’a yakışır bir görsel anıt yapılmasını tavsiye ediyorum” ifadesi görüldü.

Beşiktaş Meydanı’nın yenileme çalışmalarının 2. etabının hız kazanarak devam edeceği öngörülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.