Bakanlık harekete geçti' Yüzlerce sosyal medya fenomeni mercek altında'

Bakanlık harekete geçti' Yüzlerce sosyal medya fenomeni mercek altında'
Dilan ve Engin Polat çiftinin ‘kara para aklama’ soruşturmasının ardından bakanlıklara harekete geçti. Vatandaşların kafasındaki sosyal medya fenomenleri bu kadar parayı nasıl kazanıyor? Sorusuna cevap vermek için harekete geçildi. İşte haberin detayları…

Dilan ve Engin Polat çiftinin ‘kara para aklama’ soruşturma başlatılmasının ardından, sosyal medya fenomenleri bu kadar parayı nasıl kazanıyor? Sorusu gündeme geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı herkesin kafasına takılan bu soru üzerine harekete geçti ve lüks hayatları ile dikkat çeken, gündemden düşmeyen, Türkiye’deki 600’e yakın sosyal medya fenomeninin gelir kaynakları detaylı bir şekilde araştırılacak.

Bu çalışma kapsamında, bakanlık tarafından görevlendirilen yetkilileri, bu fenomenlerin yaşamlarına dair paylaşımlarını inceleyecek ve kanunlara aykırı bir durum tespit edilirse bu durumu bakanlığa bildirecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bu adımıyla sosyal medya fenomenlerinin faaliyetleri daha yakından takip edilerek denetim altına alınacak.

Ticaret Bakanlığı'nın da benzer şekilde internetten satılan ürünlere yönelik başlattığı etkin piyasa ve gözetim mekanizması için harekete geçtiği bilgisi hatırlatılırken, e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi ile internet üzerinden satılan ürünlerin denetlenmesi ve güvenliği sağlanması amaçlanıyor. Bu kapsamda, şikayet üzerine veya resen yapılan denetlemelerin yanı sıra yetkili kuruluşların gizli satın alma yoluyla numune elde etme yetkisi de öngörülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.