Merkez Bankası'nda flaş adım 'Mevduat faizleri rekor kıracak'

Merkez Bankası'nda flaş adım 'Mevduat faizleri rekor kıracak'
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2024 yılı Para ve Kur Politikası Raporu’nda döviz ve mevduat faizlerine ilişkin flaş açıklamada bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2024 yılı Para ve Kur Politikası Raporu’nda döviz ve mevduat faizlerine ilişkin çarpıcı açıklamada bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2024 yılı Para ve Kur Politikası Raporu'nu paylaştı. 2024 yılında dalgalı döviz kuru rejiminin devam edeceğini ve döviz kurlarının serbest piyasa koşullarında, arz ve talep dengesine göre sürdürüleceği raporda belirtildi.

TCMB, döviz kurlarının seviyesine ilişkin herhangi bir hedefi gözetmemekte olduğu da raporda aktarıldı. Kurların düzeyini ya da yönünü belirleme amacıyla herhangi bir döviz alım ya da satım işleminin ise yapılmayacağının altı çizildi.

dolar-4-001.jpg

TCMB flaş bir adıma daha imza attı. 2024 yılında, Türk lirası mevduatın önceliklendirilmesini hedefleneceğini ve bu yönde atılacak adımlarla bankacılık sisteminde Türk lirası mevduat payının yüzde 50’ye yükseltilmesinin planlandığı açıklandı. Kur Korumalı Mevduat hesabında ise bakiyelerde gerilemenin devam etmesinin hedeflendiği belirtildi.

para-6.jpg

PPK’nın açıklanan bir takvim çerçevesinde 2024 yılında 12 toplantı gerçekleştirileceğini belirtti. 3 Para politikası kararı ile kısa gerekçesi, İngilizce çevirisi ile birlikte, toplantının aynı zamanda yapılacağı belirtildi. Saat 14.00’te; PPK’nın ayrıntılı değerlendirmelerini içeren toplantı özeti ise toplantıyı takip eden beş iş günü içinde TCMB internet sayfasında paylaşılacağı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.