Sonunda bunu da gördük 'Yarım çay bulunur'

Sonunda bunu da gördük 'Yarım çay bulunur'
Rize’nin Ardeşen ilçesinde bir kıraathane sahibinin iş yerinin camına astığı yazı ilgi odağı oldu.

Ardeşen'de kıraathane işleten Cemil Akatin, parasını ödemeyen müşterinden şikayetçi. Çaylarını içip paralarını ödemeyen müşterileri için ilginç bir yöntem buldu.

aw108563-01.jpgBunun üzerine Akatin de hem müşterilerinden çay paralarını ödemesi için hem de şaka amaçlı dükkânın önüne bir yazı hazırladı. Hazırladığı "Yarım çay bulunur" yazısını cama astı. Yazı sayesinde çay paralarını ödemeyen müşterilerinin dikkatini çektiğini söyleyen Akatin, bulduğu çözüm ile güldürdü.

aw108563-03.jpgDükkân sahibi Cemil Akatin, çay paralarının ödenmediği için yazının yazıldığını ifade ederek, “Buradaki amaç ekonominin bozuk olmasından dolayı yapılmış bir şey değildir. Burası çay ocağı olarak iş yapıyor. Gelen çayı içiyor, ancak parayı vermeden gidiyor. Herkes çay parasını versin diye yaptım bunu. 'Lütfen ödeme yapınız' yazmadım. Onun yerine 'Gülsünler ve mizahi bir şey olsun' diyerek bunu yazdım. Ancak 'espri olsun' diye isteyen de oluyor. Ben getiriyorum yine istiyorlar." ifadelerine yer verdi.

aw108563-05.jpgÇay ocağı müşterisi Hasan Kurkut, “Ben buraya yarım çay içmeye geldim. Hem çay soğumamış oluyor. Yarım çay demek tam çay demek aslında. Ufak bardaktaki çay da yarım çaydır. Büyük çay verirse de tamdır. Bu durum ilgi çekiyor. Yarım çay 7,5 lira demek. Çayın 10 lira olması gerekirken 7 buçuk liraya satıyor. Fiyatı gayet uygun” dedi.

aw108563-04.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.