Ispanağı böyle tüketmek zehirliyor 'Bu hatayı asla yapmayın

Ispanağı böyle tüketmek zehirliyor 'Bu hatayı asla yapmayın
Ispanak vitamin deposu olması sebebiyle sık sık sofralarımıza konuk olan besinlerden biri, lezzetli yapısı severek tüketilmesini sağlıyor ancak ısnapağı tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor

Sindirimi kolaylaştıran, idrar söktürücü olarak da bilinen ıspanağın özellikle demir eksikliği çekenler için tüketimi uzmanlar tarafından sıklıkla önerilir. Kolay pişebilen, sindirimi kolay ve bağırsak sağlığı açısından son derece faydalı olan bu sebzenin de uygun bir tüketim şekli bulunuyor.

SALATAYA EKLEYEREK ÇİĞ TÜKETEBİLİRSİNİZ

Çiğ de tüketilebiliyor olması, alternatif olarak salatalarda tercih edilerek daha çok öğünün içerisine girmesine olanak tanıyor. Anneler genellikle ıspanak yemeği sevmeyen çocuklara börek formunda da verebiliyor. Peki ıspanağın doğru tüketim şekli nasıl olmalı? Her öğün gibi burada da dengeli olmak önem taşıyor. Ispanağın fazla tüketimi vucudunuzda istemediğiniz reaksiyonlara yol açabiliyor.

NELER YAŞANABİLİR?

Uzmanlar fazla ıspanak tüketiminin gaz sıkışmasına ve karın şişkinliğine de neden olabileceğini dile getiriyor.Ayrıca bağırsakların fonksiyonunu hızlandırarak ishal yapma ihtimali de söz konusu.

TEKRAR TEKRAR ISITMAYIN

Ispanağın içerisinde bulunan nitrat; nitrojenin katılaşmasıyla doğal olarak oluşan ve suda eriyen bir bileşendir. Bu bileşen, ıspanak yemeği iki kereden fazla ısıtıldığında nitrite dönüşür

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.