40 yıllık ustası açıkladı 'Meğer aracın motorunu öldürüyormuş'

40 yıllık ustası açıkladı 'Meğer aracın motorunu öldürüyormuş'
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde esnaflık yapan oto tamir ustası sahte motor yağlarına karşı uyarılarda bulundu.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde esnaflık yapan oto tamir ustası Ali Özbudak, son günlerde piyasada artan sahte motor yağlarına karşı uyarıda bulundu. Sahte motor yağlarının motorun ömrünü kısalttığını ifade ederken araç sahiplerine ekonomik zararlara neden olabileceğini söyledi.

Esnaf Ali Budak, sahte yağ motorlarına karşı sürücülere uyarılarda bulundu.

Ali Özbudak, fiyatlardaki artış sebebiyle son günlerde sahte motor yağlarının piyasada artış gösterdiğini söyledi. Özbudak, otomobil, kamyon, iş makinesi başta olmak üzere tüm araçlarda başta motor olmak üzere yağ ile teması olan tüm bölümlerin mutlaka belirli aralıklarla değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

aw108607-02.jpg

Esnaf Ali Budak şu ifadeleri kullandı:

Son zamanlarda piyasada kolaylıkla pazarlanabilen sahte yağlar nedeniyle araçların ömrünün kısaldığı söyledi. Bunun sonucunda araç sahiplerinin yüklü harcama yapmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Araç sahiplerinin mutlaka güvenli, yetkili servis veya bilinen bir yerden motor yağı almaları gerektiğinin altını çizdi.

Sahte motor yağlarının renk ve kokusundan seçilebilir olduğunu fakat herkesin bunu seçmesinin mümkün olmadığını söyledi. Sahte motor yağlarının kayganlaştırma özelliği düşük olur, araç hararet yapar ve motor zarar görür.

aw108607-01.jpg

Araçta pistonlar, yataklar ve yağ ile teması olan aksamlar sürtünme ile çalışır. Dolayısıyla yağ bu aksamların ömrünü uzatır.

Araç sahiplerinin sahte yağlardan korunma yollarından başka bir durumunda belirli aralıklarla araçların yağının kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Normal yağIN kullanıldığı zaman aracın yağ değiştirme süresi verildiğini de söyledi ve ortalama 10 bin kilometredir dedi.

Sahte yağ eksildiği için sahte yağların bu kilometreyi dolduramadığını ifade eti. Motor kapağı açıldığı zaman kapakta köpükler oluşabilir, yanık kokusu oluşabilir diyerek sözlerini bitirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.