Hatice Kolçak canlı yayında tarih vererek açıkladı 'Buna yatırım yapan paraya para demeyecek'

Hatice Kolçak canlı yayında tarih vererek açıkladı 'Buna yatırım yapan paraya para demeyecek'
Ünlü ekonomist Hatice Koçak, altına yatırım yapanlara uyarılarda bulunarak, güzel haberi verdi.

Ünlü ekonomist Hatice Koçak, katıldığı canlı yayından altına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kolçak altına yatırım yapanları uyarırken, altının 2024 yılını rekorla giriş yapacağını açıkladı.

Kolçak, döviz ve altın fiyatlarında yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada “Ons altın ve dolar kuru, hafta içinde kayda değer bir hareketlilik göstererek rekor seviyeleri zorladı. Bu durum, yıl sonuna doğru piyasalarda önemli destek ve etkiler yarattı” dedi.

Kolçak, ons altının 2.083 dolar seviyesine ulaşarak yeni bir rekor kırdığını ama bu seviyede tutunamadığına dikkat çekti. Amerika Merkez Bankası (FED) faiz oranında indirime gideceği beklentisinin piyasalarda olumlu bir hava yarattığını belirtti.

thumbs-b-c-d7e018e6c7ec445614caa478e976e00e.jpg

YÜKSELİŞ SÜRECEK

Kolçak, altın fiyatlarındaki yükselişin sürmesi için ons altının 2.080 doların üzerinde tutunması gerektiğinin altını çizdi. Fed’in faiz politikasının altın fiyatları üzerindeki etkisinin yeni yılda da sürdüreceğini belirtti.

Kolçak bu beklentiler doğrultasında altındaki yükselişin devam edeceğini öngördüğünü açıklayarak ons altının yeni yılda önce 2500 doları daha sonra 3000 dolar ile zirveye ulaşabileceğini açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.