Mars'ta yaşam belirtisi 50 Yıl boyunca bu ayrıntı fark edilmemişti

Mars'ta yaşam belirtisi 50 Yıl boyunca bu ayrıntı fark edilmemişti
Mars yüzeyinde büyük bir volkan bulundu. Uzun yıllardır Mars'taki volkanik aktivite gözden kaçmış olabilir, ancak bilim insanları bu yeni keşfin, gezegenin geçmişte yaşamı desteklemiş olabileceğine dair ipuçları taşıyabileceğini düşünüyor.

"Livescience" internet sitesindeki bir habere göre, Amerika Birleşik Devletleri'nin Texas eyaletinde gerçekleştirilen 55. Ay ve Gezegen Bilimi Konferansı'nda, bilim insanları Mars'taki büyük bir volkanın varlığını duyurdu.

f577879c-dg6y8vhllst4872m9gpnl8.jpeg

Bu volkanın uzun yıllardır Mars'ın yüzeyinde fark edilmediği ve bu nedenle "gizli" kaldığı ifade edildi. Yaklaşık 450 kilometre çapında ve 9 bin 22 metre yüksekliğinde olduğu belirtilen volkanın, Mars'ın ekvator bölgesine yakın Tharsis volkanik alanının doğusunda konumlandığı açıklandı. Araştırmacılar, volkanın alt kısımlarında buzul tabakası kalıntıları bulduklarını ve bu keşfin, uzayda yaşam arayışında yeni bir umut olduğunu vurguladılar.

fda.jpg

NASA Ames Araştırma Merkezi'ne bağlı SETI Enstitüsü ve Mars Enstitüsü'nden gezegen bilimcisi Dr. Pascal Lee'nin yaptığı açıklamaya göre, "Geçtiğimiz yıl keşfettiğimiz buzul kalıntısının jeolojik yapısını incelediğimiz sırada, kendimizi devasa ve derin bir şekilde aşınmış bir volkanın içinde bulduk." dedi. Ayrıca, bu çalışmada NASA'nın "Mariner 9", "Viking 1 ve 2", Mars Global Surveyor, Mars Odyssey ve Mars Reconnaissance Orbiter gibi misyonlarından elde edilen verilerin yanı sıra Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) Mars Express misyonundan gelen verilerin de kullanıldığı belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum