iPhone o özelliğiyle 6 kişiyi kurtardı 'İnternet bağlantısı gerekmiyor'

iPhone o özelliğiyle 6 kişiyi kurtardı 'İnternet bağlantısı gerekmiyor'
Apple şirketi ilk kez 2023 yılında kullanıcıya sunduğu iPhone 14 serisi ile birlikte bu özelliğini de devreye soktu. Bu özellik birçok kullanıcıdan olumlu geri bildirim alınmasına neden oldu.

iPhone’un uydu üzerinden acil yardım özelliği, bir ailenin hayatını kurtardı!
iPhone 14 ve iPhone 15 serisinde bulunan uydu üzerinden acil yardım özelliği, adından da anlaşıldığı gibi iPhone kullanıcılarının önemli anlarda internet bağlantısı gerekmeksizin uydu ile iletişim kurmasına ve yardım istemesine olanak tanıyor. Ancak henüz ülkemizde kullanıma sunulmadı.

iphn.jpg

Öte yandan yurtdışında özelliğin hayat kurtardığına yönelik haberlere rastlanıyor. Bu kapsamda yayımlanan son haber ABD’den geldi. Basın da birçok platformda yankı bulan ve sosyal medyada viral olan haberin detayları şöyle;


Amerika Birleşik Devletleri’nin Oregon eyaletinde 6 kişilik bir aile, eyaletin en yüksek dağı olan Hood Dağı’ndaki Salmon Nehri Patikası üzerinden yürüyüş yaptı ve 3 bin 500 feet yüksekliğe ulaştı.

ACİL YARDIM ÖZELLİĞİ KURTARDI
Ancak, değişen hava koşulları ve düşen sıcaklık ailenin tekrardan aşağıya inmesinin önüne geçti. Bunun üzerine iPhone‘un uydu üzerinden acil yardım özelliği ile destek talep ettiler. Bu talep, Clackamas İlçesi Şerif Ofisi’ne ulaştı.
Kurtarma ekipleri hemen harekete geçti ancak hava koşulları nedeniyle onlar da ulaşmakta bir hayli zorlandı. Bu nedenle ailenin yanına sonraki gün anca ulaşabildiler. Kurtarma ekipleri, ailenin yanına vardıklarında susuz kaldıklarını ancak bunun dışında hayati bir problemle karşılaşmadıklarını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.