Mahkemeden flaş saç ekimi kararı 'Artık o ücret iade edilecek'

Mahkemeden flaş saç ekimi kararı 'Artık o ücret iade edilecek'
Saç ektirmeyi düşünenler dikkat! İstanbul'da saç ekimi yaptıran bir avukat, işleminin başarısız olduğunu iddia ederek hukuki süreci başlattı. Mahkeme, avukatı haklı buldu.

İstanbul'da saç ekim işlemi yaptırdığı merkezin başarısız olduğunu iddia eden avukat Burakhan Meydan, saç ekim merkezine başvurarak, yaşadığı sorunu dile getirdi. Ancak, merkez tarafından yapılan teklifte "tekrar ekim yapalım" önerisi bulununca, Meydan bu teklifi reddetti. Üstelik, ücret iadesi talebi de olumsuz karşılandı. Bu durum üzerine avukat Meydan, hukuk yoluna başvurdu.

mahkeme-avukata-yapilan-sac-ekimini-ayipli-islem-olarak-kabul-etti-ucret-iadesine-karar-verdi-2874-dhaphoto1.jpg

Mahkeme, bilirkişi raporu doğrultusunda saç ekim işleminin eser sözleşmesi kapsamında değerlendirilmesine karar verdi. Saç ekim merkezinin ayıplı işlem yaptığına hükmeden mahkeme, Burakhan Meydan'ın ödediği 8 bin liranın yasal faiziyle birlikte iadesine karar verdi.

mahkeme-avukata-yapilan-sac-ekimini-ayipli-islem-olarak-kabul-etti-ucret-iadesine-karar-verdi-2874-dhaphoto2.jpg

Kocaeli'nde yaşamakta olan avukat Burakhan Meydan, 13 Nisan 2021 tarihinde İstanbul'a seyahat ederek saç ekimi işlemi için özel bir kliniğe gitti. İddialara göre, 8 saat süren saç ekim operasyonunda Meydan'a yaklaşık 3 bin 600 greft saç kökü, ense bölgesinden alınarak kafanın üst kısmına ekildi. Avukat Meydan, saç ekimi öncesi ve sonraki süreçte klinikteki personellerin talimatlarını birebir yerine getirdi. Bir ay sonra Burakhan Meydan, işlem yapılan bölgede ekimin iyi olmadığı düşüncesiyle saç ekim merkezine fotoğraflarını gönderdi. Personeller ise, sabırlı olması gerektiğini ve zamanla saçının çıkacağını söyledi. Yaklaşık 10 ay sonra saçında yine değişim olmayan Burakhan Meydan, saç ekim merkezine tekrar başvurdu. Bu sefer kan testleri yapılarak Meydan’ın saç ekimi yapılan bölgede herhangi bir olumsuzluğun olmadığı söylendi.

mahkeme-avukata-yapilan-sac-ekimini-ayipli-islem-olarak-kabul-etti-ucret-iadesine-karar-verdi-2874-dhaphoto3.jpg

SAÇ EKİM MERKEZİ OLUMSUZ SONUCU SİGARA KULLANMASINA BAĞLADI

Saç ekim merkezi avukatı aracılığıyla dava dosyasına dilekçe sundu. Dilekçede, davacı Burakhan Meydan’ın saç ekimine ilişkin onay formunu okuyup imzaladığını, bu forma göre ortaya çıkabilecek yan etkilerin hastaya bildirildiği, işlemin yetkili kişilerce usule uygun yapıldığı ifade edildi. Hastanın işlem sonrası sigara kullanmaması konusunda uyarılmasına rağmen tıbbi incelemeler sonrasında Meydan’ın sigara kullanımına bağlı nekroz komplikasyonuna rastlandığı, bunun da özellikle sigara kullanımı nedeniyle kalp damar sorunlarına sebebiyet verecek şekilde meydana gelen bir komplikasyon olduğu anlatıldı. Dilekçede hastanın saç ekiminde istediği sonuca ulaşmamasının sebebinin bizzat kendi kusurlu davranışından kaynaklandığı ve kendi kusuru nedeniyle ortaya çıkan sonuçtan saç ekim merkezini sorumlu tutamayacağı belirtilerek davanın reddi talep edildi.

mahkeme-avukata-yapilan-sac-ekimini-ayipli-islem-olarak-kabul-etti-ucret-iadesine-karar-verdi-2874-dhaphoto4.jpg

MAHKEME SAÇ EKİMİ İÇİN ALINAN ÜCRETİN GERİ İADESİNE KARAR VERDİ

Kocaeli 1. Tüketici Mahkemesi davanın kabulü ile Gölcük İlçe Tüketici Hakem Heyeti’nin 2022 yılında verdiği kararın iptaline hükmetti. Mahkeme, davalı tarafın davacıya vermiş olduğu hizmetin ayıplı olduğunu vurgulayarak saç ekimi yapılan bölgede saçın mevcut olmadığını belirtti. Mahkeme, saç ekim merkezinin; işlem için ödenen 8 bin liranın dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte Burakhan Meydan’a iade etmesine karar verdi.

mahkeme-avukata-yapilan-sac-ekimini-ayipli-islem-olarak-kabul-etti-ucret-iadesine-karar-verdi-2874-dhaphoto5.jpg

mahkeme-avukata-yapilan-sac-ekimini-ayipli-islem-olarak-kabul-etti-ucret-iadesine-karar-verdi-2874-dhaphoto6.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.