Depremzedelerin yardım çığlıkları ilk kez ortaya çıktı 'İşte yürek sızlatan ses kayıtları'

Depremzedelerin yardım çığlıkları ilk kez ortaya çıktı 'İşte yürek sızlatan ses kayıtları'
Merkezi Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen depremin üzerinden bir yıl geçti. Depremzedelerin, 6 Şubat gecesine ait 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptığı çaresiz yardım çığlıkları ortaya çıktı.

Merkezi Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen depremin üzerinden bir yıl geçti. Bu acı dolu yıl dönümünde, yarın, 6 Şubat'ta 11 ilde meydana gelen depremde hayatını kaybedenler anılacak. Zorlu bir yıl geçmesine rağmen, büyük yıkımın ve can kayıplarının yarattığı acılar hala taze.

YARDIM ÇIĞLIKLARI İLK KEZ ORTAYA ÇIKTI

Hatay, binlerce binanın yerle bir olduğu ve 25 bin insanın yaşamını yitirdiği büyük felakete tanıklık etmişti. Bu trajedinin ortasında, 6 Şubat gecesine ait 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarlar, depremzedelerin çaresiz yardım çığlıklarını yansıtıyor. Acil Çağrı Merkezi personeli, göçük altında kalan vatandaşlarla iletişim kurmaya çalışırken, duyulan ses kayıtları yürekleri sızlatıyor.

aw134760-01.jpg

Aynı zamanda depremde etkilenen Antakya ilçesinde bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi'nde yaşanan çökme, merkezin içinde bulunan personelin hayatını zorlaştırmıştı. Çökme sırasında yaralanan ve hatta hayatını kaybeden personel, görevlerini bırakmayarak, evlerinden haber alamadıkları mesai arkadaşlarına rağmen, vatandaşlardan gelen ihbarları almaya devam etmişti.

aw134760-02.jpg

Göçük altında kalmış mesai arkadaşlarının varlığına rağmen, kendi güvenliklerini düşünmeden görevlerine devam eden Acil Çağrı Merkezi personeli ile depremzedeler arasında geçen duygusal diyaloglar, insanın içini burkan gerçeklikle dolu. Bu acı dolu anıları hatırlamak, yaşanan trajedinin derin izini bırakıyor ve bir yıl sonra dahi o günkü acının tazeliğini koruyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.