Yargıtay'dan flaş cimri koca kararı 'Milyonlarca evli çifti ilgilendiriyor'

Yargıtay'dan flaş cimri koca kararı 'Milyonlarca evli çifti ilgilendiriyor'
Yargıtay, milyonlarca evli çifti ilgilendiren karara imza attı.

Yargıtay'ın 2. Hukuk Dairesi, bir boşanma davası kapsamında ev eşyalarını almayan ve elektrik harcayacak diye beyaz eşyaları kurdurmadığı için eşinin piknik tüpünde yemek yapmasına neden olan kocanın, tam kusurlu olduğuna hükmetti.

Denizli'de karşılıklı açılan boşanma davasında davacı-davalı erkek, kendisine saygısız davranan eşinin, evde yemek ve temizlik yapmadığını, bu işleri kendisinin yapmak zorunda kaldığını savundu.

Tek Celsede Boşanma Sebepleri Nelerdir? - Kalemci Hukuk

Eşinin bir süre önce evi terk ettiğini paylaşan koca, aile bireyleri aracılığıyla defalarca ileti gönderdi ancak eşinin eve dönmemesini dile getirdi.

Boşanmalarına karar verilmesini isteyen koca, aynı zamanda 50 bin lira maddi ve 50 bin lira manevi tazminat talep etti.

Davalı-davacı kadın, dilekçesinde, eşinin ev için temel ihtiyaç olan eşyaları temin etmediğini ve beyaz eşyaları kurmadığını belirtti. Kocasının kendisini hırsızlıkla suçladığını ve her sabah cebindeki parayı kontrol ettiğini öne sürdü.

Kadın, eşinin evden kovduğunu ve kapı kilidini değiştirdiği için eve geri dönemediğini belirtti. Bu durumun maddi ve manevi zararlar doğurduğunu savunarak, 50 bin lira maddi tazminat ve 100 bin lira manevi tazminat talep etti.

Yargıtay, eşten habersiz ev satmayı boşanma sebebi saydı - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

KUSURLU BULUNAN KOCA 15 BİN LİRA MADDİ TAZMİNAT ÖDEYECEK

Denizli 4. Aile Mahkemesi, erkeğin eşine ev düzeni kurmaması, kadının piknik tüpünde yemek yapmak zorunda kalması ve eşinin evden ayrılmasını fırsat bilerek evin kilidini değiştirmesini kusur saydı.

Boşanma davasında erkeği tam kusurlu bulan mahkeme, kadının ise bir kusurunun olmadığına hükmetti. Mahkeme, kadına 15 bin lira maddi tazminat verilmesine karar verdi.

Boşanma Sebepleri 2023 | Hukuki Durum

Kocanın, karara itiraz etmesi üzerine dosyaya bakan Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararının usul ve kanuna uygun olduğu gerekçesiyle istinaf başvurusunu esastan reddetti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyaya bakan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de ev eşyalarını almayan, elektrik harcanacak diye beyaz eşyaları kullandırmadığı için eşinin piknik tüpünde yemek yapmasına neden olan kocayı tam kusurlu sayan yerel mahkeme kararını onadı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.