Maç öncesi Suudi Arabistan'da Türk Bayrağı krizi İletişim Başkanlığı'ndan Süper Kupa açıklaması geldi

Maç öncesi Suudi Arabistan'da Türk Bayrağı krizi İletişim Başkanlığı'ndan Süper Kupa açıklaması geldi
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park Stadı’nda oynanacak Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği Süper Kupa maçı öncesinde kriz yaşandı. Konuyla ilgili İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden açıklama geldi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park Stadı’nda oynanacak olan Süper Kupa öncesi kriz yaşandı. Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarının karşı karşıya geleceği Turkcell Süper Kupa finali öncesinde gelen iddialar sosyal medyada bomba etkisi yarattı. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin oynayacağı maçta Suudi yetkililer tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü olan 'Yurtta sulh, cihanda sulh' yazdığı pankartla çıkması planlandığı takdirde izin verilmediği öne sürüldü. Gelen iddialardan sonra TFF ve İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden resmi bir açıklama geldi.

İŞTE TFF'DEN GELEN RESMİ AÇIKLAMA

TFF, gelen iddialardan sonra şu açıklamayı yayımladı;

"Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız, 100 üncü Yıl Kutlama Etkinlikleri ile, Şehitlerimiz için saygı duruşu ile ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşı ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyin."

BİR DİĞER AÇIKLAMA DA İLETİŞİM BAŞKANLIĞI DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİNDEN GELDİ

"Basın yayın organlarında olan ve medyada paylaşılan 'Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa final maçında İstiklal Marşı ve Türk bayrağına izin verilmeyecek' iddiaları asılsızdır. Süper Kupa maçı öncesi sahada Türk bayrağı, iki kulübün de bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır. Işık şovları ile açılış seremonisi ve şehitlerimiz için gerçekleştirilecek bir dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşımız okunacak."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.