Süper Kupa'da Atatürk krizi çözüldü 'Fenerbahçe ve Galatasaray TFF'ye tepki gösterdi'

Süper Kupa'da Atatürk krizi çözüldü 'Fenerbahçe ve Galatasaray TFF'ye tepki gösterdi'
Süper Kupa'da Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin verilmeyeceği iddiası sonrası kulüpler TFF'ye tepki göstermişti. Olaya ilişkin flaş gelişmeler yaşanıyor.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, "Fenerbahçe Atatürk tişörtü ve Yurtta Sulh Cihanda Sulh pankartıyla çıkacaktı. İzin vermediler. Ali Koç maça çıkmama kararı aldığını açıkladı.

Riyad'da Süper Kupa için karşı karşıya gelecek olan maç öncesi Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin verilmeyeceği iddia edilmişti. Yasağı koyanın Suudi hükümeti olduğu öne sürülürken İki kulüp yasağın kaldırılmasını talep etmişti.

ATATÜRK KRİZİ BÜYÜDÜ

Takımların sahaya 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ile Atatürk posteri ve tişörtü ile çıkma isteğinin sağlanmaması durumunda sahaya çıkmama kararı aldığı da açıklandı.

Galatasaray'da Fenerbahçe karşılaşmasına, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırlanan formasıyla çıkacaklarını açıklamıştı.

tff.jpg

TFF YAŞANAN GELİŞMELERE İLİŞKİN AÇIKLAMADA BULUNDU

TFF’de yaşanan gelişmeler ışığında Süper Kupa Maçı Türk Bayrağı huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitler için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşı ile başlayacağını duyurdu.

UĞUR DÜNDAR'DAN İLK AÇIKLAMA

Uğur Dündar sosyal medya hesabından son dakika yaptığı paylaşımla; "Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa Finali için Kulübümüzün ve Galatasaray'ın ortak duruşları ve TFF'nin girişimi sonucu maç öncesindeki seromonide İstiklâl Marşımız okunacak ve karşılaşma öyle başlayacak." dedi.

ekran-goruntusu-2023-12-29-162113.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.