Deprem uzmanı orayı işaret etti İlde 7 büyüklüğünde depremin vuracağını açıkladı

Deprem uzmanı orayı işaret etti İlde 7 büyüklüğünde depremin vuracağını açıkladı
Deprem uzmanı Serkan İçelli, büyüklüğü 7 olabilecek o ilde deprem riski olduğunu açıkladı. Ayrıca Yedisu fayında 6.0 ve 6.5 büyüklüklerinde depremin meydana gelebileceğini söyledi.

Son günlerde meydana gelen depremler, gündemde yerini korumaya devam ediyor. Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, son zamanlarda Gümüşhane’de görülen 4.3 ve 4.1 büyüklüğündeki oluşan depremlerin Kuzey Anadolu Fayı ile paralel bir fay üstünde olduğunu ancak Kuzey Anadolu Fayını tetikleyemeyecek çünkü o kadar güçlü olmadığını açıkladı.

0294fe41918a7680c5a8b3bb36adb6b7.jpg

Uzman, Bingöl Karlıova'da 7 civarlarının meydana gelebileceği bir deprem riskinin olduğunu, ama Yedisu fayı üstünde 7 büyüklüklerinde deprem beklenmediğini vurguladı. Yedisu fayı üstündeki sahip olduğu kayma hızın 6.5’i geçmeyeceğini hesaplayarak tespit ettiğini açıkladı. Deprem uzmanı, Yedisu bölgesinde 6.0 veya 6.5 civarlarında bir deprem olabileceğinin altını çizdi. Ayrıca İçelli, Aşkale , Tercan ve Erzurum’da bölgelerinde yaklaşık 6.0 ve 6.5’lerde depremlerin meydana gelebileceğini ama zamanının bilinemediğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.