LPG'ye dev zam 'Zam furyası tam gaz devam'

LPG'ye dev zam 'Zam furyası tam gaz devam'
Brent petrol ve dolar kurundaki değişim devam ederken akaryakıt grubundan birine daha zam geliyor.

Geçtiğimiz hafta ABD'de beklenenden daha yüksek enflasyon ve beklentilerin üzerinde düşen perakende satış verileri açıklandı. Bu durum, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine beklenenden daha geç başlayabileceği beklentisini güçlendirdi ve zayıflayan talebe işaret ettiği için petrol fiyatlarının aşağı yönlü hareketini destekledi.

Piyasa katılımcıları, bu hafta yayımlanacak Fed Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) toplantı tutanaklarını yakından takip ederek bankanın gelecek adımlarına ilişkin ipuçları arayacaklar.

Gelişmiş ekonomiler arasında yer alan G7 üyeleri İngiltere ve Japonya'nın resesyona girmesi, Almanya ve Avro Bölgesi'nde durgunluk yaşanması küresel ekonomide resesyon endişelerini artırdı. Bu durum, küresel ekonomide yavaşlama olması ve petrol talebinin zayıflayacağı beklentisiyle fiyatların düşüşünde etkili oldu. Ancak Orta Doğu'da devam eden çatışmalar, küresel petrol kaynaklarına sahip olmaları nedeniyle fiyatların düşüşünü kısıtlıyor.

BBN Haber'de yer alan habere göre, akaryakıt fiyatları güncelleniyor ve benzin ile motorin fiyatlarındaki artışın ardından LPG'ye zam gelmesi bekleniyor. Yarın (21.02.2024 saat 00:01'den) geçerli olmak üzere, LPG otogazda 65 kuruşluk bir zam bekleniyor. Gelecek zam ile birlikte otogaz fiyatları 21 liraya ulaşacak.

İşte o tablolar:

MOTORİN FİYATLARI

İstanbul 44,30 TL

Ankara 45,06 TL

İzmir 45,26 TL

İstanbul 41,22 TL

Ankara 41,92 TL

İzmir 42,12 TL

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.