Emekli maaşındaki bomba detay 'Milyonlarca emeklinin ağzı açık kalacak' Kalbi olan okumasın

Emekli maaşındaki bomba detay 'Milyonlarca emeklinin ağzı açık kalacak' Kalbi olan okumasın
Ünlü gazeteci Ekrem Açıkel, emekli maaşı ile ilgili bomba gerçeği açıkladı. Milyonlarca emeklinin ağzı açık kalacak.

Son düzenlemelerle birlikte milyonlarca emeklinin maaşlarına yüzde 49,25 oranında bir zam yapıldı. Ancak bu artış, 6 bin 700 TL ve altında olan kök aylıklardaki miktarı değiştirmedi. Açlık sınırı olarak belirlenen 15.000 TL'nin altında maaş alan binlerce emekli, 10 bin TL maaşlarını almaya devam etti. Bu durum, birçok kişinin emekli maaşlarının artırılmasına karşı çıkmasına neden oldu.

Emeklilerin beklentileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan etmesiyle seçim öncesi daha da artmaya başladı. Gazeteci Ekrem Açıkel, hükümetin hazırladığı emeklilik planını eleştirerek, çarpıcı gerçeği açıkladı.

Açıkel, konuyla ilgili "AK Parti'nin 2003'te iktidara gelmesinden sonra asgari emekli maaşı tutarı 332 TL olarak kayıtlara geçmişti. Ocak 2003'te asgari emeklilik tutarı, asgari ücret miktarının yüzde 47 üzerindeydi. 2024 yılında asgari ücret 17 bin 2 TL olurken, bugün asgari emekli maaşının 10 bin TL olduğu açıklandı. Son 20 yılda asgari ücret, asgari emekli maaşına göre yüzde 40 oranında arttı. Bu insanların asgari ücretin altında ücretlerle açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmesini nasıl açıklayabilirsiniz?" dedi.

Açıkel ayrıca, gerekli emekli maaşı miktarının 24.993 TL olduğunu vurgularken, emeklilerin seyyanen zam ile birlikte intibak yasasını da istediklerini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.