Kral ve kraliçelerin yiyeceği olarak biliniyor! Kilosu 15 bin TL'ye satılıyor

Kral ve kraliçelerin yiyeceği olarak biliniyor! Kilosu 15 bin TL'ye satılıyor
Kralların yiyeceği olarak bilinen trüf mantarı dünyanın en pahalı yiyeceklerinden biri. Peki trüf mantarının bu kadar pahalı olmasının nedeni ne? İşte trüf mantarı ile ilgili merak edilenler...

Kralların ve kraliçelerin yiyeceği olarak bilinen trüf mantarı dünyanın en pahalı yiyeceklerinden biri. İspanya, Fransa, İtalya'da yetişen trüf mantarı Türkiye'de de bazı bölgelerde yetişiyor. Kilosu 15 bin TL olan trüf mantarı diğer türlere göre çok besleyici. Fakat tek neden bu değil. Trüf mantarı gastronomi çevresinde çok kıymetli bir besin. Kral ve kraliçelerin yiyeceği olarak bilinen trüf mantarının kilosu 15 bin TL. Peki, trüf mantarı neden bu kadar pahalı?

TRÜF MANTARI NEDİR?

565477.jpg

Ülkemizde genellikle Akdeniz Bölgesi'nde yetişen trüf mantarı dünyada İspanya, Fransa ve İtalya'da yetişmektedir.

Ceviz büyüklüğünde ve ortalama ağırlığı 100 gram olan trüf mantarlarının aroması, en yoğun tadını tazeyken sunar. Giderek aromasını ve suyunu kaybettiği için trüf, taze kullanılmalıdır.

Son derece pahalı olan bu mantardan fiyatına değecek tadı almak için toplandıktan sonra beş gün içinde trüf mantarının tüketilmesi tavsiye edilir. Trüfler bir kavanozun içinde, buzdolabında muhafaza edilmeli ve suyla temas etmemesine dikkat edilmelidir, çünkü üzerine değen su, trüfün çürümesine neden olmaktadır.

TRÜF MANTARININ FAYDALARI

640x360.jpg

Antioksidanlar, kanser ve diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

Protein ve mineral bakımından zengindir.

Yüksek besin değerine sahiptir.

Araştırmalar, yer mantarının iltihaplanmayı hafifletmeye yardımcı olabileceğini ve dolayısıyla genel sağlığı, bağışıklığı geliştirebileceğini ve enfeksiyon, hastalık ve kronik hastalık riskini azaltabileceğini ileri sürdü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.