Yatırım yapan yaşadı: Dev şirket para dağıtacak

Yatırım yapan yaşadı: Dev şirket para dağıtacak
Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (OSMEN), Kamuya Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile temettü dağıtmaya karar verdiğini duyurdu.

Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (OSMEN), tarafından Kamuya Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklama ile temettü ödemesine ilişkin ayrıntılar duyuruldu.

Şirket tarafından KAP’a gönderilen yazıda Yönetim Kurulu’nun 2022 yılı Olağan Genel Kurul’unda verilen yetkiye dayanarak, 1 Ocak-30 Eylül 2023 tarihli ara dönem finansal tablolara göre oluşan net dönem karından 23,25 milyon TL’nin hisse senedi sahiplerine dağıtılmasına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada, kar payı avansının 31 Ocak 2024 tarihinden itibaren hisse başına brüt %111,02 (1,11 TL) net %99,92 (0,99 TL) oranında ödeneceği belirtildi.

OSMEN TEMETTÜ ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Şirket temettü ödemelerinin 31 Ekim 2023 günü gerçekleşeceğini açıkladı.

thumbs-b-c-85934d89f4c1258562aeb33bc0ae9cf8-2.jpg

TEMETTÜ NEDİR?

Temettü, bir şirketin ortaklarına yıllık bilanço esasına göre tespit edilen net karın oranında veya bunun için ayrılmış yedek akçelerden pay verilmesidir. Kar payının dağıtılmasına anonim şirketlerde genel kurul karar verir. Ana sözleşmeye eklenen bir maddeyle, bazı pay türlerine temettü ile ilgili olarak özel imtiyazlar tanınabilir. Bu koşullarda, kar dağıtımı sırasında bu özel imtiyazlar dikkate alınarak oranlar belirlenir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.