Korona virüs ile ilgili korkunç gerçek ortaya çıktı 'Bir kere bile yakalandıysanız'

Korona virüs ile ilgili korkunç gerçek ortaya çıktı 'Bir kere bile yakalandıysanız'
Çin'nin Wuhan şehrinden yayılan ve tüm dünyada ciddi kayıplara yol açan koronavirüs ile ilgili araştırmalarda yeni veriler ortaya çıkıyor.

Toplumun önemli bölümü aşılar ve enfekte yolu ile bağışıklık kazansa da salgınla ilgili yeni bilgiler de ortaya çıkmaya devam ediyor.

YENİ VERİLER ŞAŞKINLIK YARATTI

En Son Haber web sitesinde yer alan habere göre; Küresel Hastalık Yükü çalışmasının 1950-2021 yıllarında 195 ülkedeki ölüm oranları ve öngörülen yaşam süreleri analizinin yanı sıra anketler, nüfus sayımları ve diğer kaynaklardan saptanan verilerden yararlanılan araştırmada özellikle Kovid-19 salgını dönemi mercek altına alındı.

Washington Üniversitesi Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen araştırmada, dünya genelinde öngörülen yaşam süresinin 2019 ile 2021 arasında 1,5 yılı aşkın azaldığı ve geçmişteki artışların keskin şekilde tersine döndüğü belirlendi.

"ÜLKELERİN YÜZDE 84'ÜNDE BEKLENEN YAŞAM SÜRESİ AZALDI"

Araştırmacılardan Dr. Austin E. Schumacher, Kovid-19 salgınının dünya genelindeki yetişkinler üzerinde derin etki bıraktığını belirterek, "Salgın sırasında ülkelerin ve bölgelerin yüzde 84'ünde beklenen yaşam süresi azaldı. Bu durum yeni patojenlerin yıkıcı potansiyel etkilerini ortaya koyuyor." dedi.

Araştırmanın detayları 'The Lancet' adlı dergide yer aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.