Diz ağrısınız kaç gün sürüyor Ağrı süresi buna davetiye çıkartabilir

Diz ağrısınız kaç gün sürüyor Ağrı süresi buna davetiye çıkartabilir
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, diz ağrısı çeken hastaların durumlarını hafife almamaları gerektiğini belirtti. Dr. Aydın, yedi günden uzun süren diz ağrılarının uzman bir doktor tarafından değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Erken teşhis ve tedavinin önemine vurgu yapan Aydın, doğru tedavi planlamasıyla ameliyat ihtiyacının ortadan kalkabileceğini ifade etti.

Medicana International Samsun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olan Dr. Mehmet Emin Aydın, diz ağrılarının çeşitli nedenlerle her yaş grubunda ortaya çıkabileceğini belirtti.

diz-kapagi-sivi-kaybi-bitkisel-cozum-ve-evde-dogal-tedavi-yontemleri.jpg

Dr. Aydın, yaşa bağlı olarak değişiklik gösteren diz ağrılarının; kireçlenme, menisküs yırtıkları, bağ yırtıkları, kıkırdak yumuşamaları ve romatizmal hastalıklar gibi birçok sebepten kaynaklanabileceğini ifade etti. Dizlerin vücuttaki en çok yük taşıyan eklemlerden biri olduğunu vurgulayan Aydın, diz problemlerinin erken evrede tespit edilip tedavi edilmediği takdirde ilerleyebileceğini ve bu durumun ameliyat gerektirebileceğini söyledi.

1048545-1920x1080.jpg

Erken teşhisin önemine değinen uzman doktor, fizik tedavi, dizlik kullanımı, egzersiz, PRP, kortizon, ozon ve kök hücre gibi enjeksiyon tedavileriyle başarılı sonuçlar alınabileceğini belirtti. Dr. Aydın ayrıca, hastaların yedi günden uzun süren diz ağrılarını önemsemeleri ve bir uzmana danışmaları gerektiğini, erken tedavi ile ameliyatların önlenebileceğini ekledi.

painfulknee.jpg

Dr. Mehmet Emin Aydın, dizlerdeki çıtırdama seslerinin de dikkate alınması gereken bir uyarı olduğunu söyledi. Yaş ilerledikçe vücudun doğal sürecinin bir parçası olarak ortaya çıkabilecek bu seslerin, dizlerdeki yapı taşlarının azaldığını ve bağların esnediğini gösterdiğini ifade etti.

Hastaların dizlerini doğru kullanmayı öğrenmeleri, anormal yük bindirecek aktivitelerden kaçınmaları ve gerekli takviyeleri alarak diz sağlıklarını korumalarının önemine değindi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.