Kızıl Goncalar dizisi neden bu kadar tartışıldı'Gündemden düşmüyor'

Kızıl Goncalar dizisi neden bu kadar tartışıldı'Gündemden düşmüyor'
Fox Tv ekranlarında yayınlanan Kızıl Goncalar dizisi çok tartışılan sahneleriyle gündeme bomba gibi düştü.

Kızıl Goncalar,18 Aralık Pazartesi günü ekranlara gelen ilk bölümünün ardından Türk dizi tarihinin en çok konuşulan dizilerinden biri oldu.

ga0w6pfwoaat8gj.jpg

Dizinin konusunda; yaşamları kesişen Atatürkçü doktor Levent ile bir dini cemaatin içinde yaşayan Meryem'in ve de çevrelerindekilerin yaşadıkları ekranlara geliyor. Başrollerini Özgün Namal ve Özcan Deniz’in paylaştığı dizi konusu gereği tepki gördü. Bazı vatandaşlar söz konusu yapımı muhafazakar hayata ve tarikatlara yönelik olarak "algı operasyonu yapmakla" itham ederken, bazı vatandaşlar ise yapımın ‘’gerçekçi’’ olduğunu savundu. Reythinglere baktığımızda ise dizinin, Türk dizi tarihinde en çok izlenen dizilerimden biri olarak 25 Aralık’ta tarihinde rekora imza attığını söylemek mümkün..Sosyal medyayı ikiye bölen dizi, bazı kurum ve kuruluşlarında tepkisini çekmesinin ardından RTÜK’ün radarına girdi.

2-001.jpg

KURUM VE KURULUŞLAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

Kadın ve Demokrasi Derneği'nin dizideki sahnelere ilişkin olarak yaptığı açıklamada; diziyi “dindar insanlara yönelik olumsuz bir algı oluşturmak ve bu algı üzerinden toplumsal kutuplaşmayı derinleştirmeyi hedeflemekle” itham etti. Öte yandan Manevi, İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) üyeleri ise geçtiğimiz günlerde İstanbul’daki FOX TV binası önünde toplanarak diziyi protesto etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.