Kızıl Goncalar hakkında flaş gelişme 'Ekipten tepkiler gecikmedi'

Kızıl Goncalar hakkında flaş gelişme 'Ekipten tepkiler gecikmedi'
Dün akşam seyirci, televizyonda yayınlanması beklenen Kızıl Goncalar dizisi yerine belgesel izledi. Durumla ilgili tepki yönetmen Ömür Atay’dan ve oyuncu Erkan Avcı’dan geldi.

FOXTV’nin çok konuşulan dizisi Kızıl Goncalar ilk günden beri tartışılmaya devam ediyor. Son olarak dün akşam dizinin yayınlanmasına saatler kala gelen yayın durdurma kararıyla birlikte sansür uygulandı ve dizinin izleyicisi, aynı saatlerde belgesel izlemek zorunda kaldı.

kizil-goncalar-7.webp

RTÜK tarafından uygulanan sansür kararının gelecek hafta için de geçerli olduğu ve dizinin önümüzdeki hafta da yayında olmayacağı öğrenildi. Bu karar izleyicilerden aldığı kadar dizinin ekibinden de tepki aldı.

DİZİNİN YÖNETMENİNDEN SERZENİŞ

Kızıl Goncalar dizisi televizyonda yayınlanmaya başlar başlamaz tepkileri de beraberinde getirdi. Defalarca kez tartışılan diziyle ilgili RTÜK’ün aldığı engelleme kararları ise gündemden düşmedi. Son olarak gelen sansür, dizinin yönetmenini de isyan ettirdi.

65690338a4686000cc6d6dac.webp

Kızıl Goncalar dizisi yönetmeni Ömür Atay, bir gün önce paylaştığı mesajla dizinin yayınlanmayacağının haberini verdi. Sektörden kimsenin ‘sansüre hayır’ demediğini ifade eden Atay, özgür düşünceye, sektör üretimine yönelik operasyon yürütüldüğünü, sette hikayelerini çekmeye devam ettiklerini vurgulayarak “Seyircimize selam olsun” dedi.

kizil-goncalar-722-body.jpg

EKİPTEN TEPKİLER DİNMEDİ

Kızıl Goncalar dizisinde cemaatten karakter olan Sadi Hüdayi’yi canlandıran Erkan Avcı da sansüre karşı tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından bir gönderi paylaşan Avcı, “Kafamızı çevirip gözümüzü kulağımızı kapatınca tüm bu zulüm, suistimal, istismar, haksızlık ve hukuksuzluk bir anda yok olsaydı! Çok güzel olmaz mıydı! Bazı cezalar hikayeyi gerçek yapar! Bazıları zaten hikaye…” ifadelerini kullandı. Avcı, ayrıca yönetmen Ömür Atay’ın gönderisini kendi hesabında paylaştı.

erkanavci.jpg

Yeni bölümünün ne zaman televizyona geleceğini merak eden seyirci, ekibin tepkili sosyal medya mesajlarından yola çıkarak umutsuzluklarını sürdürse de yayınlanana kadar pek çok kişi Kızıl Goncalar ile ilgili gelişmeleri takip ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.