Kısa süre önce tescil ettirdi! Xiaomi'den Google'a büyük darbe

Kısa süre önce tescil ettirdi! Xiaomi'den Google'a büyük darbe
Teknoloji devleri karşı karşıya geliyor. Xiaomi'den, Google'a 'işletim harekatı' başlıyor mu? İşte ayrıntılar...

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre, Ürün çeşitliliğinin beraberinde uygun fiyatıyla da ön plana çıkan Xiaomi markası, kısa süre önce "mios.cn" alan adını alıp tescil ettirdi. Söz konusu olayın ardından Xiaomi'nin kendi işletim sistemini geliştireceği konusu gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Şirket, akıllı telefonlarında Android tabanlı MIUI arayüzünü kullanırken, son yaşanan bir gelişme bunun ilerleyen dönemlerde değişebileceğine işaret ediyor. Bu gerçekleşirse Xiaomi ve Google arasındaki Android ortaklığı yakın dönemde sona erebilir. İşte Xiaomi MiOS ile ilgili ilk ayrıntılar!

XİAOMİ YENİ BİR İŞLETİM SİSTEMİ Mİ GELİŞTİRİYOR?

Sektörde sızıntılarıyla ön plana çıkan Ice Universe, Xiaomi‘nin kısa süre önce ”mios.cn” alan adını tescil ettirdiğini paylaştığı bir görselle gözler önüne serdi. Şu an için konuyla ilgili net bilgiler olmasa da bu durum Çinli üreticinin MiOS adlı bir işletim sistemi geliştirdiği söylentilerinin ortaya çıkmasına neden oldu.

Bilindiği üzere kendi işletim sistemini geliştiren son firma Huawei oldu. Firma, ABD yaptırımları nedeni ile dışa bağımlılığını minimuma indirme amacıyla geçtiğimiz yıllarda HarmonyOS’i kullanıma sundu. Xiaomi’nin ise Huawei gibi herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalma durumu en azından bizim bildiğimiz kadarıyla bulunmuyor. Şirket, Google uygulamalarından ve servislerinden eksiksiz bir şekilde yararlanıyor. Yani MiOS piyasaya sürülürse bir zorunluluk değil, tamamen tercih meselesi olacak.

Xiaomi’nin işletim sistemini Çin ile sınırlı tutacağı söyleniyor. Üreticinin daha önce bazı akıllı telefonlarını Çin’e özel tutup Avrupa’ya getirmemesi de bu ihtimali son derece güçlendiriyor. Yani böyle bir durumun yaşanması halinde Avrupa’daki Xiaomi kullanıcıları Android tabanlı MIUI arayüzünü kullanmaya devam edecek. Bir diğer iddia ise şirketin Google ile ortaklığını bitirerek kendi ipini kendi keseceği.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.