Google'dan kullanıcılarını sevindirecek yenilik

Google'dan kullanıcılarını sevindirecek yenilik
Google'ın Arama motoruna, Instagram Hikâyeler benzeri bir özellik getirmek için harekete geçtiği ortaya çıktı.

Geçmişte sadece Snapchat'te olan, fakat son yıllarda neredeyse tüm sosyal medya platformlarına olan hikâye özelliği, kullanıcılar tarafından çok sevildi.

Webtekno’da yer alan bilgilere göre; Elde edilen son bilgilere göre, Google'ın da kendine göre bir hikâye özelliği getirmeye hazırlığında olduğu öğrenildi.

Google Arama hizmetine entegre edilecek hikâye özelliği, "Notlar" olarak isimlendirilecek. Bir internet sitesinin sahibi veya bireysel kullanıcılar, herhangi bir arama terimi ile ilgili hikayeler oluşturup, bunları aynı terimle ilgili arama yapan diğer kullanıcılara gösterebilecekler.

Google ekibinin Google Arama kodlarına erişerek etkinleştirebildiği hikâye özelliği, herhangi bir konuda Google araması yaparken, "Not Ekle" şeklinde bir seçenek ile hayatımıza girecek.

ekran-alintisi2.jpgBu seçeneğe dokunan ve Google'ın oluşturduğu aracı kullanarak hikâye oluşturan kullanıcı, işlemleri tamamladıktan sonra hikâye paylaşabilecek.

Örneğin Google'da "Fenerbahçe" ya da "Galatasaray" şeklinde bir arama gerçekleştirdiniz. Bu arama için oluşturulan hikayeler, arama sonuçlarının hemen üstünde gösterilecek.

Yani Google'ın hikaye özelliğinde diğer sosyal medya uygulamalarının aksine takip ettiğiniz kişilerin değil, yaptığınız aramalarla ilgili hikayeleri göreceksiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.