Kiracılar soğuk terler dökecek ‘Ev sahipleri anında kapı dışarı edebilir'

Kiracılar soğuk terler dökecek ‘Ev sahipleri anında kapı dışarı edebilir'
Ünlü avukat kiracıları uyararak ev sahiplerinin yöntemini açıkladı.

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki zam anlaşmazlıkları artmaya devam ediyor. Ev sahipleri hızla artan kiralara karşı eski kiracıların düşük bedeller ödemelerinden dert yanarken, kiracılar ise fahiş zamları karşılamaktan güçlük çekiyor.

ev-sahibi-kiraci.jpg

YAVUZ: TAHLİYE DAVASI AÇABİLİR

Ünlü avukat Oğuz Yavuz, ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarda bir örnek vererek ev sahiplerinin bu yöntemle kiracıları kapı dışarı bıraktığını açıkladı. Yavuz, “Örnek olarak kiracınız 2020 yılında 3 bin TL kirada oturuyor. Kira sözleşmesinde kira artışı olarak TÜFE yazıyor. Normalde siz o dönemin TÜFE’sine göre artış yapmış olsaydınız, kiranız 3 bin 500 TL olması gerekiyordu. Ama ev sahibiyle yeni dönem için telefonla anlaştınız. Ondan sonra da 3 bin 400 TL ödediniz. Aradan 2 sene geçti, sonra ev sahibi hesaplayınca kiracının TÜFE’ye göre düzgün zam artışlarını yapmış olsaydı 1200 TL daha fazla alacaktı. Bu nedenle ev sahibi icra takibi başlatabilir. Eğer 30 gün içerisinden ödemezsen ev sahibi tahliye davası açabilir” dedi.

ev-sahibi-kiraci-2.jpg

YARGITAY'DA EV SAHİBİNİN YANINDA

Bu yöntemde kiracıların hiçbir şansının olmadığını belirten Yavuz, kararın Yargıtay tarafından da açıklandığını belirtti. Yavuz, “Yargıtay kararına göre ise ‘Kira 1 TL eksik olsa bile ev sahibi bu tahliye davasını kazanabilir.’ Çünkü Yargıtay yazılı sözleşmeye bakar” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.