Hatice Kolçak ''Gerçek fiyatı bu değil'' diyerek açıkladı 'Parasını ona yatıran seçimden sonra köşeyi dönecek'

Hatice Kolçak ''Gerçek fiyatı bu değil'' diyerek açıkladı 'Parasını ona yatıran seçimden sonra köşeyi dönecek'
Ekonomist Hatice Kolçak, altın fiyatlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunarak, gerçek fiyatını açıkladı.

Ekonomist Hatice Kolçak, altın fiyatlarında yaşanana yükselişe ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunarak ‘devalüasyon’ uyarısı yaptı.

Mısır’da yaşanan devalüasyon dikkat çeken Kolçak “Mısır dövizi serbest bıraktı. Yüzde 45 civarında parası değer kaybetti. Ve IMF ile de bir anlaşma yapıldı. Tüm bunlar aslında bizi hatırlatıyor. Beklenti devalüasyon olması yönünde. Bu senaryolar çokta yabancı değil. Daha önce yaşadığımız benzer senaryolar bunlar. Daha geçen sene doların seçim sonrasında yükselmesi bunların göstergesi aslında. Böyle bir durum var.” Dedi.

GRAM ALTININ GERÇEK FİYATI DEĞİL

Gram altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kolçak “Tam da seçim öncesi fiyatlamalar hızlandı. Seçim sonrasında da gram altında hızlanma devam edecektir" dedi.

Kolçak, gram altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini vurgu yaparak “Yıl sonu hedeflerimize yaklaşıyoruz. Yaklaşıyoruz derken daha var ama hızlandık. Hedeflerimizin de üzerine çıkacağız.” İfadelerini kullandı.

Hatice Kolçak, 2240 liranın gram altının gerçek fiyatı olmadığını belirterek “Kapalıçarşı’ya bakıyoruz. Kapalıçarşı’da gram altın 2.330 TL’ye kadar yükseldi. Ekran fiyatı ile alakası yok. Bu da tamamen fizikiye olan talepten kaynaklanıyor. Neden, çünkü seçime gidiyoruz. Ve seçimden dolayı bir devalüasyon beklentisi var. Ve bu devalüasyon beklentisinden dolayı hatırı sayılır bir talep var. Ne kadar çok talep o kadar çok fiyatların yükselmesi demek. Yani siz ekrana müdahale edebiliyorsunuz ama piyasaya çok müdahale edemiyorsunuz. Yani bir takım müdahalelerde gelse belirli sınırlamalarda gelse neticede yükselişin önüne talep yüksek olduğu için geçilemiyor. Tabi ki bu devalüasyon beklentisi güçlendi.” Dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.