Kia'nın 'EV9' modeline ödül yağıyor ''Yılın Aile Aracı' seçildi'

Kia'nın 'EV9' modeline ödül yağıyor ''Yılın Aile Aracı' seçildi'
Güney Kore’nin en büyük markalarından biri olan Kia’nın yeni nesil elektrikli SUV modeli olan ‘EV9’, TopGear.com da yapılan oylama ile ‘Yılın Aile Aracı’ seçildi.

Kia’nın son teknoloji ile ürettiği, ‘EV9’ modeli, 2023 TopGear.com ödülleri’nde ‘Yılın Aile Otomobili’ olarak seçildi. Tamamen elektrikli SUV modeli olan ‘EV9’, geniş aileler (7 kişilik) için geniş bir iç hacme, bir araç içerisinde kullanılabilecek olan neredeyse bütün teknik ve teknolojik donanıma ayrıca çevre dostu bir araç olma gibi birçok özelliği göz önünde bulundurularak bu ödüle layık görüldü.

2024 Kia EV9 in ivory silver, three-quarter front view driving through the hills

Konforlu bir sürüş deneyimini garantileyen ‘EV9’, muadillerinden daha uzun menzil sunması, dönebilen, ısıtmalı ve soğutmalı koltukları, araç içerisindeki geniş bir ailenin bütün bireylerinin küçük eşyalarını koyabileceği kadar çok saklama alanına sahip olması gibi özellikler ve bu özelliklerle birleşen teknolojisi onu ‘Yılın Aile Otomobili’ seçilmesini sağladı.

2024 Kia EV9 in white, three-quarter back view, driving on road

Biraz önce de değindiğimiz gibi muadillerinden daha uzun menzil sunan bu SUV, 800V ultra hızlı şarj teknolojisi sayesinde yüzde 10’dan yüzde 80’e yalnızca 24 dakikada doluyor.

2024 Kia EV9 interior, driver seat and passenger seat view, featuring black SynTex seats and a spacious interior

2024 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’ye de gelecek olan ‘EV9’, arkadan itişli 4x2 ve 4x4 olarak iki modelle kullanıcıların memnuniyetine sunulacak. Her iki versiyonda da 100 kWh’lik bir batarya bulunacak.

2024 Kia EV9 interior, three-quarter roof view from the back of the vehicle, highlighting the panoramic sunroof that gives an expansive view of the forest trees

Arkadan itiş, 4x2 olan versiyonu yaklaşık olarak 205 beygirlik güç üretebilen bir elektrikli motor, ayrıca 350 Nm tork üretebilecek. Aynı zamanda EV9’un bu versiyonu ortalama 563 km, şehir içerisinde is 774 km menzil sunacak.

2024 Kia EV9 in blue, front view, plugged into a Level 2 charger in an at-home garage

4x4 olan versiyonda ise yaklaşık olarak 384 beygir güç üretebilen bir elektrikli motor bulunacak. Bu versiyonda ayrıca, ortalama 512 km, şehir içerisinde ise 682 km menzil sunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.