Kar nedeniyle birçok il ve ilçede okullar tatil edildi

Kar nedeniyle birçok il ve ilçede okullar tatil edildi
Doğu illerinde kar yağışının etkisini artırması nedeniyle 6 ilden okul tatili haberleri geldi. Artvin, Tunceli, Van, Erzurum, Erzincan, Ardahan, Kastamonu, Bingöl, Giresun'un bazı ilçelerinde yarın için eğitime ara verildi.

ARDAHAN'IN TAMAMINDA OKULLAR TATİL

Ardahan Valiliği kar tatili ile ilgili yazılı açıklama yaparak kent genelinde kar yağışı ve tipinin ulaşımı engellediğini belirtti.

Ulaşımın aksaması nedeniyle tüm okulların yarın tatil edildiği belirtilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı aktarıldı.

ERZURUM'DA 3 İLÇEDE OKULLAR TATİL

Erzurum’da yoğun kar yağışı ve şiddetli fırtına nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Erzurum Valiliği yaptığı açıklamada, il ve ilçelerde devam eden yoğun kar yağışı ile olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretimin 25 Aralık Pazartesi günü tatil edildiği belirtildi. Valilik okul tatili olan ilçeleri Palandöken, Aziziye ve Yakutiye olarak açıkladı.

karcocuk3.jpg

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'de sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada "Özellikle Sevgili Öğrencilerimize duyurulur. İlimizde yoğun kar yağışı, etkili tipi ve yarın için buzlanma ihtimali nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir (1) gün süreyle ara verilmiştir." dedi.

karbolu.jpg

KASTAMONU

Kastamonu Valiliğinden yapılan açıklamada, özellikle köylerde yoğun kar yağışının etkili olduğu vurgulandı. Kastamonu Valiliği taşımalı öğrenim veren tüm okulları tatil ilan etti.

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Açıklamayı Karlıova Kaymakamlığı yaptı. İlçede ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanları da idari izinli sayılacaklar.

ERZİNCAN

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı yüzünden eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi. Refahiye Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede etkili olan kar nedeniyle, gece oluşabilecek buzlanma ile birlikte ulaşımda aksaklıklar yaşanabileceği belirtildi.

GİRESUN

Giresun'da alçak kesimlerde etkili olan şiddetli yağmur, yüksek kesimlerde ise kendini kar olarak gösterdi. Kar nedeniyle Çamoluk ilçesinde okullar 1 gün tatil edildi.

KARABÜK

Karabük'ün Ovacık ve Eflani ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle de taşımalı eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

ARTVİN TUNCELİ VE VAN'DA KAR TATİLİ İLAN EDİLDİ

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tüm okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Van'ın Saray ilçesinde kötü hava koşulları nedeniyle taşıma öğretime bir gün ara verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.