İtfaiye erleri 11. katta alevlerin arasında sıkıştı Biri kendini yere bıraktı

İtfaiye erleri 11. katta alevlerin arasında sıkıştı Biri kendini yere bıraktı
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 11 katlı apartmanın çatısında çıkan yangında alevlerin arasında kalan 3 itfaiye eri yaşam savaşı verdi. Bir itfaiye eri 11. kattan hortumunun yardımı ile aşağı inmeye çalışırken herkesin gözü önünde zemine düştü.

Yere düşen itfaiye eri ağır yaralandı. Diğer iki itfaiye eriyse yoğun dumandan etkilenerek hastanede tedavi altına alındı.

Yangın, Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Baba Tahir Caddesi’ndeki bir sitede bulunan D Blok'un çatısında başladı. Nedeni bilinmeyen yangın bina sakinleri tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Siteye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi gönderildi.

itf1.jpg

Ekipler yangını güçlükle kontrol altına almaya çalıştığı sırada itfaiye erlerinden Halil Eskimiş, Cengiz Oruç ve bir itfaiyeci daha çatıda alevler arasında sıkıştı. Çatının alev topuna dönmesi sonucu yaşam mücadelesine girişen itfaiye erlerinden Halil Eskimiş, yangın hortumuna tutunarak aşağı inmeye çalıştı ancak yere çakıldı.

itf2.jpg

Olay yerindeki sağlık ekipleri, itfaiye erini ilk müdahalesini yaptıktan sonra Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.

itf4.jpg

Yangın uzun çabalar sonucu kontrol altına alındı. Çatıda mahsur kalan 2 itfaiye eri ise ekiplerin yardımıyla çatıdan alındı.

itf5.jpg

Yangın ve itfaiye erinin düşme anı kameralar tarafından anbean görüntülenirken yaralı Eskimiş yaşam mücadelesi veriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.