İstanbul'a kar geç gelecek tam gelecek Kar yağışına hazırlıksız yakalanan yolda kalacak

İstanbul'a kar geç gelecek tam gelecek Kar yağışına hazırlıksız yakalanan yolda kalacak
Trakya üzerinde soğuk hava etkisi alan Türkiye bu kez Karadeniz üzerinden gelen yeni dalga ile donacak. O kadar ki Karadeniz'den gelen soğuk ve yağışlı hava İstanbul dahil birçok ile kar yağışı bırakacak.

Geçtiğimiz hafta Trakya üzerinden gelen soğuk hava ve kar Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da etkili olmuş İstanbul'da ise Çatalca başta olmak üzere yüksek kesimlerde kendini karla karışık yağmur olarak göstermişti. İstanbul'da kar yağışı bekleyen birçok kişinin ise hevesi kursağında kalmıştı.

Hazır olun bu kez daha soğuk bir hava kütlesi yurdumuza giriyor. Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava İstanbul'a kar yağışını getiriyor. Kar yağışının Karadeniz'den başlayarak oradan Anadolu'ya oradan Kıbrıs'a kadar ilerleyecek kadar etkili olması bekleniyor. Meteoroloji'nin açıklamasına göre etkili kar Karadeniz'de 20 santim kalınlığında tutacak ve günlerce yerde kalacak.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Bu cuma günü 8-10 derece birden düşen sıcaklıkların yeni hava kütlesi ile birlikte birkaç derece daha düşmesi bekleniyor. Yeni soğuk hava kütlesi etkili olan yağışların da İstanbul'da kar yağışına dönmesine neden olacak. İstanbul'da kar yağışının özellikle Anadolu yakasında etkili olması, ara ara karla karışık yağmur şeklini alarak cumartesi, pazar ve pazartesi günü devam edeceği tahmin ediliyor.

Yarın ise İstanbul'da parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Hava sıcaklığı 10 dereceye kadar çıkacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine çıktığı İstanbul'da cuma gününe kadar havanın bozması beklenmiyor. Ankara parçalı bulutlu 5 derece, İzmir ise parçalı bulutlu 12 derece olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.