Ermeni lobisi ‘Atatürk’ filmini hedef aldı ‘O isimden Atatürk düşmanlarına tokat gibi cevap’

Ermeni lobisi ‘Atatürk’ filmini hedef aldı ‘O isimden Atatürk düşmanlarına tokat gibi cevap’
Ermeni lobisinin çabasıyla Disney Plus’da yayınlanması engellenen Atatürk dizisi, 2 bölümlük film olarak gösterime girdi. Filmin ikinci bölümü gösterimde iken ermeni lobisinin tekrar hedef adlığı filmi, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu’ndan tokat gibi cevap geldi.

2023 yılında Aras Bulut İynemli'nin başrolünü üstlendiği ‘Atatürk’ dizisini yayınlayacağını bildiren Disney Plus, aldığı bu kararda vazgeçmişti.

Atatürk 1881 - 1919 (1. Film) - film 2023 - Beyazperde.com

Atatürk filmi, sinemada iki bölüm halinde beyaz perdede yer aldı. Filmin ikinci bölümü şu anda Türkiye'de ve dünyanın birçok noktasında hala vizyonda.

Fransa'da faaliyet gösteren Comité de Défense de la Cause Arménienne - CDCA (Ermeni Davasını Savunma Komitesi - CDCA), büyük beğeni toplayan ve bizi gururlandıran ‘Atatürk’ filmini hedef aldı.

Atatürk (film) - Vikipedi

Filmin dünyanın pek çok noktasında vizyona girmesinden ve büyük beğeni toplamasından rahatsız olan ‘Ermeni lobisi’, Adolf Hitler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir tutmaya çalışarak büyük bir küstahlık sergiledi.

Ermeni lobisi, “Tüm hak savunucularını Ermeni nefretine yönelik bu özrün karşısında ayağa kalkmaya çağırıyoruz.” Açıklaması yaptı.

ekran-alintisi12.jpg

Ermeni lobisinin bu küstahlığına, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan cevap geldi.

Mumcu, resmi X hesabından Ermeni lobisinin paylaşımını alıntılayarak Fransızca tek cümle bir yanıt verdi. Mumcu paylaşımına Türk Bayrağını da ekleyerek, “Je vous souhaite un très bon film! (Size çok iyi bir film diliyorum!)” ifadesini kullandı.

ekran-alintisi11.jpg

NE OLMUŞTU?

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi, Atatürk isimli dizinin yayınlanmaması için kampanya yürütmüş ve Disney için boykot çağrısı yapmıştı. Dizinin Disney Plus’da yayınlanmaması kararının alınmasının ardından Amerika Ermeni Ulusal Komitesi, bir kutlama mesajı da yayınlamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.