Toplu taşımada flaş uygulama '81 ilde geçerli olacak'

Toplu taşımada flaş uygulama '81 ilde geçerli olacak'
Toplu taşımalarda devrim niteliğinde bir değişikliğe gidiliyor.

Türkiye genelinde toplu taşıma araçlarında kullanılan farklı kartlar, özellikle şehirler arası seyahat eden veya birçok şehirde bulunan vatandaşlar için sorunlara yol açıyor. Bu zorlukları ortadan kaldırmak amacıyla PTT tarafından başlatılan Türkiye Kart projesi, toplu taşıma kartlarını birleştirmeyi hedefliyor.

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, 2024 yılının sonuna kadar Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasını kapsamayı ve bir sonraki yıl ülke geneline yayılmayı planladıklarını belirtti.

Türkiye Kart, entegrasyonu bulunan şehirlerde vatandaşlara öğrenci, öğretmen, engelli ve gazi indirimleri gibi avantajlar sunarken, aynı zamanda aktarma indirimlerinden de faydalanma imkanı tanıyor.

40208758384-04a0999de1-h.jpg

Gülten, Türkiye Kart'ın sadece toplu ulaşım kartı olmadığını vurgulayarak, belediyelerin kendi kartlarını çıkarmaya devam edeceğini ve bu kartların Türkiye Kart logosu ile entegre hale getirileceğini açıkladı.

Gülten, Türkiye Kart'ın oluşturduğu ihtiyaca yönelik olarak toplu taşıma kartlarının bir arada kullanılabilmesi amacıyla başlatıldığını belirtti. Kredi kartlarıyla yapılan ödemelerin birçok yerde geçerli olduğunu ancak indirim ve aktarma gibi avantajları desteklemediğini ifade eden Gülten, özellikle askerler, öğretmenler ve engelli vatandaşların her ilde ayrı kart almak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

kart.jpg

Türkiye Kart'ın yaygınlaşmasında belediyelerin etkili bir rol oynadığını vurgulayan Gülten, belediyelerin desteğiyle Türkiye Kart entegrasyonunun bir yıl içinde tamamlanabileceğini ifade etti. Ayrıca, kredi kartlarına Türkiye Kart özelliği eklenebileceğini söyleyerek, bu projenin dünyada benzeri olmayan bir teknoloji olduğunu belirtti. Gülten, Türkiye Kart'ın karekod ve cep telefonuyla ödemeleri de desteklediğini ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.