Borsa İstanbul'dan hatalı emir düzenlemesi

Borsa İstanbul'dan hatalı emir düzenlemesi
Borsa İstanbul'da 'hatalı emir' düzenlemesi bugünden itibaren değişiyor.

Borsa İstanbul, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) işleyiş esaslarında değişikliğe gittiğini duyurdu.

Buna göre, yarından itibaren hatalı emir ya da emirler nedeniyle oluşan işlem ya da işlemlerin iptali için gerekli olan şartlardan biri olan hatalı işlem iptaline ilişkin işlem ya da işlemler sonucunda ortaya çıkacak asgari zarar miktarı değiştirildi.

ZARAR TUTARLARI DEĞİŞTİ

Borsa İstanbul, VİOP Prosedürü'nde bazı değişiklikler yaptığını duyurdu. Bu değişikliklere göre, zarar tutarının belirlenmesinde normal seans işlemleri için tam iş günü 17.30'dan önce veya sonra, yarım iş günü 12.00'den önce veya sonra başvuru yapılmasına göre farklı minimum tutarlar uygulanacak. Akşam seansı işlemleri için ise minimum tutar 100 bin lira olacak.

Ayrıca, piyasa yapıcılara tahsis edilen kullanıcılar için işlem yapılabilen sözleşme ve hesapların Borsa tarafından kısıtlanması nedeniyle, kullanıcı tahsisine ilişkin VİOP Prosedürü'nde yer alan ifadeler güncellendi.

Bunun yanı sıra, İşlem Öncesi Risk Yönetimi Uygulaması'nda (PTRM) yapılan geliştirme sayesinde, sıfır olarak belirlenmiş risk limitlerine gün içinde farklı bir değer tanımlanarak limit belirlenebilecek. Bu nedenle VİOP Prosedürü'nde ilgili madde de güncellendi. VİOP Prosedürü'nde açıklayıcı nitelikteki diğer revizyonlar da yapıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.