Emeklilerden sonra sıra işçilere geldi 700 bin kamu işçisi ek zam için gün sayıyor

Emeklilerden sonra sıra işçilere geldi 700 bin kamu işçisi ek zam için gün sayıyor
SSK ve Bağ Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam ile yapılan yüzde 42.6'lık zam toplumda karşılık bulmayınca hükümet emekli zammını memur emeklisi zam oranına çekerek 49,25'e çıkarmıştı. Kamu işçileri de ek zam için harekete geçti.

Mayıs ayında imzalanan toplu sözleşme ile zam alan 700 bin kamu işçisi ise aldıkları zamların bugün itibari ile anlamsız kaldığını dile getiriyor ve ek zam istiyor.

Kamu işçilerine toplu sözleşme çerçevesinde verilen 2024'ün ilk 6 ayı için yüzde 10 zam +enflasyon farkı çok düşük kalınca Hak İş harekete geçti.

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, binlerce kamu işçisini ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü için bir ek zam talebinde bulundu.

isci.jpg

Hizmet-İş Sendikası'nın 46'ncı kuruluş yıl dönümünü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na seslenerek kamu işçilerine ek zam verilmesini istedi.

Kamudaki 700 binden fazla işçinin 2023-2024 yılı mali ve sosyal haklarının belirlendiği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nü Mayıs'ta imzalandıklarını hatırlatan Arslan aradan geçen 7 ayda enflasyon nedeniyle imzaladıkları sözleşmenin gerçekten çok uzak kaldığını söyledi.

para1.webp

EN KISA SÜREDE EK PROTOKOL YAPILSIN

İmzalanan ana protokole ek bir protokol yapılması için TÜRK-İŞ ile hareket ettiklerini söyleyen Arslan, Yürürlük süreleri farklı olan sözleşmelerin tamamı için enflasyon artı iyileştirme yapılması istediklerini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'a yaptıkları çağrıyı yenilediklerini söyledi. Arslan, yaptıkları ek zam çağrısının en kısa zamanda bir ek protokol ile karşılık bulmasını beklediklerini dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.