İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’dan ‘U’ dönüşü ‘Karşı çıkmayacağız’

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’dan ‘U’ dönüşü ‘Karşı çıkmayacağız’
İBB’nin 15 kez öneride bulunmasına rağmen tüm teklifleri ret eden İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, İBB’ye çağrıda bulundu.

İstanbul’un taksi sorunu yerel seçimlerde partili adaylarının ana gündemleri arasında yer edinmişti. Daha önce İBB’nin 15 kez öneride bulunmasına rağmen tüm teklifleri ret eden İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’dan yeni açıklama geldi. Seçim öncesi “Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum” geliyor sözleri ile gündemde olan Aksu İBB’ye çağrıda bulundu: “Taksi artışı kanuna hukuka uygun teklif gelirse karşı çıkmayacağız.”

İSTANBUL'UN TAKSİ SORUNU

İstanbul’da yaşanan taksi sorunu vatandaşlar tarafından gündeme getirilirken muhalefetin ise ana gündemi oluyor. Ancak sadece muhalefet değil iktidar tarafından da çözülmesi gereken bir sorun başlığı altında ele alınıyor. Megakentte yoğun bir nüfusa karşın 18 bin 395 adet taksi olması ise dikkat çekiyor. Kişi başına düşen taksi sayısı 1,16 olarak hesaplandı. Kısacası İstanbul’da 1 taksiye 861 kişi geliyor. Yetkililer 1000 kişiye Paris’te 2,64, Londra'da 2,42 ve New York'ta 1,60 taksi düştüğüne ayak basıyor.

taksi-2.webp

UKOME'DE 15 KEZ REDDEDİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kentteki taksi sorunu çözmek adına 5 bin yeni taksi projesi hazırlamıştı. Ama İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında bu proje İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ve sarı taksi plaka sahiplerinin talepleri doğrultusunda 14 kez kabul görmemişti. Son olarak İBB’nin kente 3 bin yeni taksi getirme teklifi UKOME toplantısında da ret yemişti.

“KANUNA UYGUN TEKLİF GELİRSE KARŞI ÇIKMAYACAĞIZ”

Konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, T24’ten Gözde Yel’e açıklamalarda bulundu. Aksu, daha önce İBB yönetimiyle taksi sayısının artışı konusunda yaşadığı anlaşmazlıkların tekrarlanması ihtimaline yönelik gelen soruya “Biz hiçbir zaman taksi sayısının artışına karşı çıkmadık. Bize gelen teklif; kanuna, hukuka aykırı diye karşı çıktık. Kanuna uygun teklif gelirse biz buna karşı çıkmıyoruz, çıkmadık, çıkmayacağız. Kanun, idari taksilerin bireysel kişilere ihale edilerek satış yapılabileceğini söylüyor, belediye işletip çalıştıramaz” dedi.

eyup-aksu.webp

ÜCRET TARİFESİ DAHA DA ARTSIN İSTEĞİ

Aksu, taksi sorununa çözüm olarak ücret tarifesi artmasının, teknolojiye geçilmesi, trafik sorunu çözülmesi ve sayının yasalara göre artmasının olması gerektiğinin altını çizdi.

“KİMSEYİ DESTEKLEMEDİK”

Eyüp Aksu, yerel seçimlerden önce AK Parti’nin adayı Murat Kurum’a açıktan desteği ile bilinirken, “Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum” sözleriyle de gündem olmuştu. Bu konuya ilişkin soruyu da cevaplayan Aksu, "Kimseyi desteklemedik, biz siyasete girmedik. Murat Kurum, bize, ‘ben seçilince, kanun dışı, yasalara aykırı hiçbir düzenleme yapmayacağım’ dedi. Salona girdi, salona giren kişiye ne denir? Bizim bakanlığımızı yaptı, sevdiğimiz bir siyasetçi. Bizim konularımızı çözeceğine, bizi üzmeyeceğine dair sözler verdi” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.