Mehmet Şimşek'ten seçim itirafı 'O isimden bomba kulis

Mehmet Şimşek'ten seçim itirafı 'O isimden bomba kulis
Yerel seçimin ardından çok konuşulan isimlerin başında gelen Mehmet Şimşek'ten kritik itiraf geldi.

Yerel seçimler, beklenmeyen sonuçlarla sonuçlandı. CHP Türkiye genelinde birinci parti olarak çıkarken, AK Parti'de ise değerlendirme toplantıları hızla başladı. Kulislere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmeler dikkat çekti.

Bakan Şimşek, seçimlerdeki başarısızlığın sadece ekonomik faktörlere dayanmadığını vurguladı. Toplantıda yaptığı konuşmada, "Ankara memur şehri. Memura zam verdik, yine kaybedildi." ifadeleri dikkat çekti.

ekran-goruntusu-2024-04-04-103942.pngAK Parti içindeki analiz çalışmaları hız kazandı. Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, seçim sonuçlarının incelenmesi için bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantıdaki konuşması da "Çalışacağız, analiz edeceğiz, nerede ne yanlışımız var; ben dâhil dönüp önce kendimize bakacağız." şeklindeki sözlerine yer verdi.

1026301724-52-0-947-563-1920x0-80-0-0-5f96176170cbdc035b77702203c82b69.jpgBakan Şimşek'in eleştirilere çarpıcı yanıt geldi. Oy kaybının sadece ekonomik faktörlere bağlı olmadığını belirterek, enflasyonun önemine vurgu yaptı. Şimşek, "Birkaç ay sonra enflasyon yüzde 40'a düşecek. 1,5 yılda sakinleyecek." şeklindeki değerlendirmesiyle önümüzdeki döneme ilişkin öngörülerde bulundu.

Seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalar devam ederken, gazeteci Deniz Zeyrek'in katıldığı bir canlı yayında aktardığı bilgilere göre, AK Partililerin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yönelik eleştirileri de dikkat çekti.

Zeyrek'e göre, "Mehmet Şimşek'e bu işin sorumlusu sensin." gibi ifadeler kullanılarak, seçimlerdeki başarısızlıkla ilgili sorumluluk Şimşek'e yüklenmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.