İşletmeler kredi kartı komisyonunu vatandaşa yüklemeye başladı Yasal işlem başlatılacak

İşletmeler kredi kartı komisyonunu vatandaşa yüklemeye başladı Yasal işlem başlatılacak
Bankalar, son dönemlerde POS cihazlarından yapılan işlemler için üye işletmelere uyguladıkları komisyon oranlarını yükseltti. Bu durum, artan maliyetlerin tüketici fiyatlarına da yansıtılmasıyla sonuçlandı. İşletmeler, bankaların bu adımıyla karşı karşıya kalarak, ek maliyetleri müşterilerine yansıtmak zorunda kaldı.

Tüketici Hakları Derneği'nin başkanı Ergün Kılıç, işletmelerin kredi kartı komisyonlarında meydana gelen yükselişi müşterilere yansıttığını ifade etti. Bankaların, pos cihazlarından yararlanan iş yerlerine uyguladığı komisyon oranlarındaki artış, tüketiciler ile işletmeler arasındaki ticari ilişkileri etkilemekte. Kredi kartı kullanımıyla ilgili olarak, işletmelerin yeni uygulamalar geliştirdiği ve bu durumun son zamanlarda kredi kartı komisyon şikayetlerinde bir artışa sebep olduğu gözlemlendi.

kjm.jpg

KOMİSYON ARTIŞINI TÜKETİCİLERE YANSITAN İŞLETMELERE TEPKİ

Kılıç, son zamanlarda bankaların, POS cihazı kullanan işletmelere uyguladığı komisyon oranlarında bir artış olduğunu belirtti. Kılıç, "Bankalar, pos cihazı kullanan üye işletmelerin komisyon oranlarını son dönemde yükseltti. Bazı işletmeler kredi kartındaki komisyon artışını tüketicilere yansıtmaya başladı. Bu yasal değil. Komisyonsuz alışveriş bizim hakkımız." dedi. Ayrıca, kredi kartı komisyonlarındaki bu artışın, tüketicilerle işletmeler arasında zaman zaman gerilime neden olduğunu ifade etti. Kılıç, bazı işletmelerin bu duruma tepki olarak vitrinlerine "Kredi kartı geçersizdir" işaretleri astıklarını da sözlerine ekledi.

top-credit-card-tips-for-2022.jpg

"YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ"

Kılıç, bankaların ve işletmelerin uyguladığı komisyonların tüketici üzerinde oluşturduğu ek yük ve hak ihlallerine işaret etti. Komisyonlardan kaçınmak isteyen tüketiciler, ödemelerini doğrudan IBAN aracılığıyla şirket hesaplarına transfer ediyorlar. Kılıç, komisyon problemleriyle mücadelede kararlı olduklarını ve tüketici haklarını koruma konusunda taviz vermeyeceklerini şöyle belirtti:

"Kredi kartıyla alışveriş yaparken ek komisyon alan işletmeleri tespit ederek yasal yollara başvuracağız. Tüketicilerin mağduriyetini gidermek için gereken her türlü adımı atacağız. Tüketicilerin haklarını korumak ve adil bir alışveriş ortamı sağlamak amacıyla her türlü çabayı göstereceğiz. Tüm tüketicileri haklarını bilmeye ve ihlalleri derneğimize bildirmeye çağırıyoruz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.