Gündeme bomba gibi düşen teklif 'Yeni bir vergi daha alınsın'

Gündeme bomba gibi düşen teklif 'Yeni bir vergi daha alınsın'
SASA'yı da bünyesinde barındıran Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu bazı kişilerden alınması gereken bir vergi konusunda gündemi sarsan açıklamalarda bulundu.

SASA'yı da bünyesinde barındıran Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “Bence bu dönemde 'Servet Vergisi'ne ihtiyaç var" ifadelerini kullanarak gündemi sarstı. Erdemoğlu, “Varlığı 6 milyon liranın üzerinde olan herkesten yüzde 1 Servet Vergisi alınsın” teklifinde bulunarak buradan elde edilecek gelirin ülke ekonomisine büyük katkılarının olacağını dile getirdi.

Ekonomim Gazetesi'nden Vahap Munyar'a konuşan Erdemoğlu, alınmasını istediği bu yüzde 1'lik servet vergisiyle 150 milyar dolarlık bir kaynağın toplanabileceğini ve bunun da İstanbul depremine hazırlık için kullanılabileceğini dile getirdi.

Erdemoğlu, “Bence bu dönemde ‘Servet Vergisi’ne ihtiyaç var. Varlığı 6 milyon TL’nin üzerinde olan herkesten yüzde 1 ‘Servet Vergisi’ alınsın. ‘Servet Vergisi’ kapsamına dahil olanların varlıklarının 6 milyon TL kısmı da muafiyet kapsamına girsin” şekline konuştu.

Toplanacak 150 milyar doların bütçe dışında, şeffaf, denetime tabi ayrı bir fonda tutulması gerektiğini de sözlerine ekleyen Erdemoğlu konuyla ilgili olarak, “50 milyar doları 6 Şubat depremi kapsamından yıkılan 11 şehrimize harcansın. 100 milyar dolar da başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’nin kentsel dönüşümü için kullanılsın. Yüzde 1 veya 2’lik Servet Vergisi kimseyi zorlamaz. 1 milyar dolarlık şirketi olan, yüzde 1’den 10 milyon doları 24 ayda rahatlıkla öder” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.