Selçuk Geçer’den yatırımcıları ilgilendiren flaş açıklama ‘Bir anda binlerce dolar paranız yok olacak’

Selçuk Geçer’den yatırımcıları ilgilendiren flaş açıklama ‘Bir anda binlerce dolar paranız yok olacak’
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılara kritik uyarılarda bulunarak IMF ve faiz yorumunda bulundu.

Merkez Bankası’nın 500 puan faiz artırımı ile yüzde 50 seviyesine yükseldi. Rekor kıran faizin ardından piyasalarda ise bir miktar geri çekilme olmuştu. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise Merkez Bankası’nın faiz artımı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçer, “Oysa biz sadece faizi arttırıyor gibi yaptık, yüzde 50 seviyesine getirdik. Ama günün sonunda Amerika'dan ve Avrupa'dan daha az faiz veriyoruz” şeklinde konuştu.

GEÇER: PARA GELMEZSE ESKİ SİSTEME DÖNÜLEBİLİR

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, IMF ile masaya oturulması çok daha yüksek ihtimal olarak gördüğünü belirtirken, bunun da sebebini ise şu şekilde açıkladı;

“’Faizi arttırdık, sizin istediklerinizi yaptık," dedik. Mehmet Şimşek'de yabancılara gitti, dedi ki, "İstediğinizinizi verelim. Yeter ki bize para getirin." Ama ona rağmen yabancılar paralarını getirmiyor. O zaman ne gerek var, bari faizleri indirelim. İnşaat sektörünü tekrar canlandıralım kafası. Türkiye'de yaşanabilir”

112086606-dolartl.jpg

“ABD VE AVRUPA’DAN AZ FAİZ VERİYORUZ”

Nebati döneminde korkunç bir yanlışlar silsilesi olduğunun altını çizen Geçer, Mehmet Şimşek’in geldikten sonra sadece yarısın yaptığını açıkladı. Faizleri sadece artırarak bir yere gelinemeyeceğini belirten Geçer, “Oysa önce kuru doğru yerine getirmesi gerekiyordu. Kuru doğru yerine getirdikten sonra vatandaşın geçmişten bu yana yaşadığı enflasyonla ilgili farkı kapatması ve satın alma gücü ile ilgili problemleri gidermesi gerekiyordu. Sonra faizleri arttırması gerekiyordu. Aşamalı bir süreçti. Oysa biz sadece faizi arttırıyor gibi yaptık, yüzde 50 seviyesine getirdik. Ama günün sonunda Amerika'dan ve Avrupa'dan daha az faiz veriyoruz” dedi.

“100 BİN DOLARINI 80 BİN DOLAR OLARAK GÖTÜRÜYOR”

Son olarak ta Geçer, Türkiye’ye yabancı sermayenin gelmesinin çok zor olduğunu söylerken, “Kur riski var, yüksek faize getiriyor. Yüzde 50’yi alıp gidecek. Enflasyon da onu ilgilendirmiyor. Ama öyle bir kur atağı oluyor ki, kaçınılmaz bir şekilde 100.000 dolarını 80.000 dolar olarak götürüyor” ifadelerini kullandı.

dolar-tl.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.