Temettü veren o şirketler yatırımcısına ‘büyük’ kazandırıyor ‘Borsa İstanbul’da yatırımcının cebi parayla doldu’

Temettü veren o şirketler yatırımcısına ‘büyük’ kazandırıyor ‘Borsa İstanbul’da yatırımcının cebi parayla doldu’
Özellikle son dönemlerde temettü hisseleri yatırımcıların gözdesi haline geldi. Yıllık bazda yüzde 170 üzeri getiri sağlayan hisselere ve özvarlık karlılıklarıyla öne çıkan şirketler, yatırımcının ilgisini çekmeyi başardı.

Özellikle son dönemlerde borsada işlem yapan yatırımcılar kâr payı ödeyen şirketlere yönelmiş durumda. Borsa İstanbul'da yer alan BIST Temettü 25 Endeksi'nde yıllık bazda yüksek kazançlar elde edildi. Temettü 25 Endeksi’nde yer alan 8 hisse ise yüzde 170’in üzerinde değer kazanarak yatırımcısını sevindirdi.

Dikkat çeken bu hisselerden Türk Traktör, son bir yılda yüzde 242,46 getiriyle yatırımcının gözdesi oldu. Ege Endüstri ise yüzde 209,12'lik getirisiyle en çok yükselen ikinci hisse olmayı başardı.

Coca Cola İçecek ve İş Yatırım Menkul Değerler, yıllık bazda yüzde 197,06 ve yüzde 195,61 gibi yatırımcılarına çok büyük getiriler sağlayarak borsada adeta fırtına estirdiler.

Otomotiv sektörünün liderlerinden Doğuş Otomotiv, yüzde 194,61 ile yatırımcısının yüzünü her zamanki gibi güldürmeyi başarırken, bankacılık sektörünün iki devi Garanti Bankası ve Akbank sırasıyla yüzde 183,51 ve yüzde 181,68 getiri oranları ile ilgiyi üzerlerine çekmeyi başardılar.

Perakende sektöründe ise, Bim Mağazalar son bir yılda yüzde 169,58'lik yükselişle kazanmak isteyen yatırımcıların portföylerinde yer aldı.

TEMETTÜ 25 ENDEKSİ’NDE YÜKSEK ÖZVARLIK KÂRLILIĞI EN YÜKSEK OLAN ŞİRKETLER

Endeks kapsamında Ford Otosan yüzde 79,03'lük özvarlık karlılığı ile ilk sırada yer alırken, onu Türk Traktör yüzde 75,82 ve Alarko Holding yüzde 74,33 ile takip etti.

Ege Endüstri yüzde 56,78, Bim Mağazalar yüzde 56,52 ve Doğuş Otomotiv yüzde 54,06'lık oranlarla, yine özvarlık kârlılıkları ile öne çıkan hisseler oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.