İslam Memiş uyardı 'Saat 16.30'a dikkat, Bu hafta bitirmek gerekiyor

İslam Memiş uyardı 'Saat 16.30'a dikkat, Bu hafta bitirmek gerekiyor
Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği uzman isim İslam Memiş' 16.30'da ABD enflasyon verilerinin açıklanacağını söyleyerek ons altına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Altına yatırım yapan vatandaşlar piyasayı yakından takip ediyor.Piyasadaki dalgalanmalardan altının ne kadar etkileneceği merak konusu.Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "ABD enflasyon verisi açıklanacak. Acaba enflasyon rakamından sonra ons altın tarafında düşüşler devam edip 1.908 dolar destek seviyesine gerileyecek mi?" sorusunu yöneltip Youtube kanalında değerlendirmelerde bulundu.

YILLIK ENFLASYONUN GERİLEMESİ BEKLENİYOR
Memiş'in değerlendirmelerine göre; Haftanın piyasa etkisi en büyük verisi bugün 16.30’da yayınlanacak ABD tüketici fiyatları enflasyonu olacak. Enflasyonun aylık bazda yüzde 0.1 olarak gerçekleşmesi beklenirken yıllık enflasyonun yüzde 3.7’den yüzde 3.3’e gerilemesi bekleniyor."

GRAM ALTINDA DURUM NE?

''Gram altın tarafında 1.830 lira destek seviyesi vardı. 'Bu hafta altın tarafını bitirmemiz gerekiyor!' şeklinde uyarılarım vardı. Hem gram tarafında hem de ons tarafında bugün satışların gerçekleştiğini gördük hep beraber. Altının ons fiyatındaki beklentim 1.930 dolar güçlü destek seviyesi."

''AMERİKA ENFLASYON VERİSİ AÇIKLANACAK''
Bugün ABD enflasyon verilerinin açıklanacağını vurgulayan uzman isim şu ifadeleri kullandı:"Amerika enflasyon verisi açıklanacak. Acaba enflasyon rakamından sonra ons altın tarafında düşüşler devam edip 1.908 dolar destek seviyesine gerileyecek mi? Bu sorunun cevabını arayacağım. 1.960 dolar direnci yukarı yönlü kırılırsa da yukarıda 1.980 direnci var. Enflasyon rakamı açıklanmadan bu sorunun cevabı yok. Zar atmaya da gerek yok. O yüzden görelim ölelim.

BU HAFTA ALTIN ALIM İŞLEMİNİ BİTİRMEK GEREKİYOR

"Enflasyon verisi açıklansın piyasanın tepkisini görelim. Gram altın ise 1.838 - 1.844 lira seviyesinde. Bu hafta altın alım işini bitirmek gerekiyor. Çünkü bundan sonra fırsatlar vermeyebilir. Her ne kadar ons altında geri çekilme olsa da gram altın düşüşleri sınırlı oluyor. Dolayısıyla dolar TL kuru güçlü olduğu için aynı etkileşimi, aynı düşüş trendini gram altında beklemeyin. Dolayısıyla 1.830 lira destek seviyesi var, aşağıda 1.820 lira destek seviyesi var. Buralar 'finish', son. Bundan sonra trend yukarı. Hedef 1.880 lira. Ondan sonra 1.920 lira. Yukarı yönlü hareketlerine devam edecek."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.