İran İsrail savaşında o yatırım aracı para basacak! Mert Başaran ‘çok artacak’ diyerek yatırımcılara açıkladı

İran İsrail savaşında o yatırım aracı para basacak! Mert Başaran ‘çok artacak’ diyerek yatırımcılara açıkladı
Mert Başaran, İran İsrail geriliminde o yatırım aracının çok kazandıracağını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı dün akşam İsrail ve İran arasındaki çatışmada parasını çoğunu bazı yatırım araçlarında kaybetti. Bu neticede zarar çıkışları gözlemlense de panik havası sert düşüşler yaşadı. Hele ki bitcoin üzerinde yaşanan sert düşüş altcoin tarafında fazla oldu.

Tarihi zirve 74 bin dolar seviyesine gelen bitcoin bir anda savaş haberi ile beraber 60 bin seviyesine düşüş gerçekleştirdi. Pek çok kripto yatırımcı parasını kaybetti. Öyle ki 1 milyon dolar yatırım yapan birinin bakiyesinin sıfırlandığı da sosyal medyada paylaşılmıştı.

dolar-altin-1412.jpg

BAŞARAN: TEPKİ YAPACAKLAR

Savaş krizi yatırımcıları vurduktan sonra pek çok yatırımcı ne olacağı konusunda araştırmaya başladı. Yatırımcılar şimdi ne yapması gerekiyor? Ünlü ekonomist Mert Başaran konuya dair yatırımcılara kritik tavsiyede bulundu. Başaran, “Bitcoin ve diğer coinlerde çok hızlı bir düşüş oldu, oradan bir tepki yapar ve toparlar. Aynı şekilde altın da. Ondan sonra olay büyümezse, o da biraz sakinler. Borsada da açılışta belki bir düşüş olursa olur ama çok büyük bir etkisi olmadan olay toparlar. Dolayısıyla panik olacak bir şey olmaz” dedi.

borsaaa.jpg

KÖTÜ SENARYODA YATIRIMCIYI KAZANDIRACAK YATIRIMI AÇIKLADI

Ancak Başaran, İsrail’in İran'a bir daha saldırıp diğer bölgelere savaş sıçraması durumunda diğer ülkelerde katılırsa olumsuz senaryoyu açıklayarak kazandıracak yatırım aracını açıkladı. Başaran, “O zaman tabii borsada düşüş olur. Borsalar çok düşer, aynı şekilde altın çok çıkar, kriptolar çok düşer vesaire böyle kötü kötü senaryolar olabilir” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.