Altın tahminleri bir anda altüst oldu! İran-İsrail gerilimi yatırımcıyı ters köşe yaptı

Altın tahminleri bir anda altüst oldu! İran-İsrail gerilimi yatırımcıyı ters köşe yaptı
Ortadoğu’da artan gerilimi, altın tahminlerinin ayarlarıyla oynadı. Ünlü banka tahmin değişikliği yaptı.

İran ve İsrail arasında tırmanan gerginlik, piyasalardaki dengeleri de değiştirmeye başladı. Bitcoin sert düşüşle çakılırken, altın fiyatları da tırmanan gerilimle birlikte rekor seviyeleri gördü.

Altın fiyatları üzerine tahminde bulunan ABD merkezli Goldman Sachs bankası, apar topar tahminini değiştirmesiyle dikkat çekti.

altin2.webp

Ons altın, spot piyasada 2,400 dolar seviyesini test ederek tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaştı. Analistlere göre, altının bu yükselişi, jeopolitik risklerin artması ve Çin ekonomisine yönelik endişeler gibi faktörlerle güçlendi.

Bu durum, yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri altına olan talebin artmasına neden oldu. Altın genellikle bu tür belirsizlik dönemlerinde değerini koruyan ve yatırımcıların ekonomik dalgalardan etkilenmemelerine olanak tanıyan bir maden olarak kabul ediliyor.

altin1.png

TAHMİNLER ANİDEN DEĞİŞTİ

ABD’li bankacılık devi Goldman Sachs, yıl sonu altın fiyatı tahminini ons başına 2 bin 300 dolar olarak yapmıştı. Ancak tahminler, Ortadoğu gerilimiyle birlikte farklı bir yöne seyretti. Banka, altın tahminini ons başına 2 bin 700 dolara yükseltti.

goldman.jpg

Goldman'ın analizinde Fed'in para politikası adımları, ABD seçimleri ve küresel ekonomideki gelişmelere çekilirken, altında yükseliş eğiliminin süreceğinin altı da çizildi.

Ortadoğu'da İran-İsrail gerilimi tırmandıkça tırmandı. İran’ın “Meşru savunma bir zorunluluktur” açıklaması, tüm dikkatleri üzerine çekti. Öte yandan ABD medyasının çarpıcı açıklamaları ve iddiaları da ortaya çıktı. İran’ın 48 saat içerisinde İsrail’e saldıracağı öne sürüldü. Bunun üzerine İsrail’in misilleme ihtimaline karşı tetikte olacağı beklentisi bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.