Horoz dövüşüne 268 bin TL para cezası

Horoz dövüşüne 268 bin TL para cezası
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde jandarma ekipleri, horoz dövüştürdükleri öğrenilen bir mekana baskın düzenledi. 41 kişiye toplam 268 bin TL para cezası verildi.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı yasa dışı bahis oynatıldığı iddiasıyla Siverek ilçesinde bir operasyon gerçekleştirdi. Jandarma ekipleri, horoz dövüştürüldüğünü öğrendiği bir mekana düzenledikleri operasyon sonrasında ceza yağdırdı.

Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı, Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ), Siverek Asayiş Komando Timleri ve Siverek JASAT ekiplerinden oluşan 60 kişilik ekip tarafından gerçekleştirilen horoz dövüşü operasyonuyla 10 horoza el kondu.

aw129602-02.jpg

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 14/A Maddesine riayet edilmediği gerekçesiyle kişi başı 7 bin 216 TL olmak üzere horoz sahibi 7 şahsa toplamda 50 bin 512 TL idari para cezası verildiği öğrenildi.

Öte yandan horoz dövüştürülen mekanda kumar oynadıkları öğrenilen 34 şahsa kişi başı 6 bin 425 lira, toplamda 218 bin 450 lira idari para cezası kesildi.

Mekanın sahibi olan İ.O. ve H.Ş. isimli kişiler hakkında “Kumar Oynanması için Yer ve İmkan Sağlama” suçlamasıyla adli işlem başlatıldı, 10 horozun ise Siverek Belediyesi Çevre Koruma ekiplerine teslim edildiği öğrenildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.